Pesedistii si-au dat foc la valiza cu ,,roata in flacari”

Pesedistii si-au dat foc la valiza cu ,,roata in flacari”

0 240

Pravalita tocmai de pe inaltimile Branului, roata motiunii de cenzura impotriva Guvernului a trecut val-vartej prin terenul accidentat al politicii romanesti, avand drept destinatie poarta Palatului Victoria. Desi a fost lansata in miezul zilei, sceneta a semanat leit cu un cunoscut si frumos obicei din partea locului, pe care bastinasii il practica in pragul toamnei, botezat roata de foc. La caderea intunericului, branenii lanseaza la vale roti de car invelite in somoioage de paie aprinse – un ritual de purificare celebrat din mosi-stramosi, ca o despartire de duhurile rele ce bantuie satele.


Faptul ca evenimentul petrecut recent la Bran, ocupat temporar de un desant pesedist gazduit de Constantin Nita, s-a petrecut in faptul zilei nu contrazice deloc traditia. Social democratii au destui demoni de exorcizat, asa ca impulsul dat rotii de opinteala strategilor pesedisti se incadreaza perfect in ceremonialul original. Chiar daca valvataia nu a fost la vedere, asa cum se intampla in traditia locului, toata lumea politica este de acord ca PSD-ul si-a dat foc la valiza odata cu declansarea motiunii de cenzura.


Pentru simplul motiv ca nu are nici o propunere valabila pentru postul de premier la care jinduieste. Dupa cum n-a definitivat inca listele de nume credibile pe care sa le propuna electoratului la loteria alegerilor anticipate, presupuse a fi declansate de zisa motiune.


O alta versiune a apetitului folcloric ce i-a cuprins pe pesedisti in ambianta acareturilor domnului Nita este ca s-au saturat sa fie a cincea roata – aia pe care au slobozit-o la vale -de la caruta Guvernului. Pe care e drept ca-l influenteaza cat vor, dar nu-l conduc asa cum le-ar placea lor s-o faca. Este doar unul din neajunsurile de a nu fi nici in caruta, nici in teleguta, nici cu totul in opozitie, dar nici integral la guvernare.


Se presupune ca opinteala consumata la Bran a transat dilema guvernare-opozitie care sfasie PSD-ul inca de la instalarea cabinetului Tariceanu 2. Odata cu lansarea rotii folclorice din cerdacul vilei lui Nita, partidul condus de Mircea Geoana s-a decis pentru o pozitie. Pozitia suspendat in cric, dupa plecarea la vale a rotii buclucase.


Un alt fel de a spune ca Mircea&comp au pus partidul pe butuci.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.