Am ales, pan-am cules!

Am ales, pan-am cules!

0 238


In 17 ani de democratie ar fi trebuit sa intelegem ca in urna de vot introducem numele celor ce ne vor conduce destinele si nu fanteziile erotice cu pulovere rosii, ura fata de miliardarii de carton, fitzele intelectuale, indemnurile la trait bine si fascinatia pentru jocurile pe calculator.


Ca un facut insa, in deciziile noastre n-a fost ratiune nici macar in doza apei minerale-n sprit: ne-a placut vinul tare, pur, izvorat din trairile sufletesti puternice, tipic orientale. Am urat, ne-am indragostit, ne-am lasat amagiti de false plecaciuni si nu in ultimul rand i-am votat pe aceia care ne-au lasat sa-i adoram 24 de ore din 24.


Rezultatul? Greu de inteles pana si pentru analistii cei mai tari. Am votat PSD, care a castigat parlamentarele. Ni s-a parut prea arogant pentru noi Nastase, chiar daca in efortul unei apropieri de mase acesta s-a pozat cu porcu-n brate. Nu parea omul care sa ne lase sa-l iubim asa cum stim noi, cu bai de multime, cu paine si sare, cu fotografii suvenir si cu dansuri. Asa incat, hai sa luam de buna varianta oficiala, Nastase a fost debarcat in favoarea lui Traian Basescu, de dragul caruia ne-a napadit brusc pasiunea oranj. In doua ore am sucit rezultatul alegerilor. Presedintele democrat si-a ales guvernul, altul decat cel indreptatit sa conduca tara. Dupa ce s-a ales Guvernul, ne-am adus aminte de Stolojan, care daca n-a murit asa cum crezusem dupa bocetul prezidential ar fi numai bun sa conduca un guvern. Pentru asta trebuie dat jos premierul liberal. Acesta nu poate fi daramat, fiindca PSD si-a adus aminte ce muschi lucrati in guvernari are? si a ajuns la concluzia ca decat sa-i iroseasca impotriva Guvernului, mai bine ii arata amenintator si obtine ce doreste. Ne-am intors unde trebuia sa fim, dupa votul din 2004: PSD conduce, dar din umbra. Dar stai, ?PSD n-are de ce sa conduca, e in opozitie, de ce sa se erodeze cot la cot cu puterea, mai ales ca nu prea mai e de unde? Deci PSD baga motiune de cenzura si trece in opozitie, unde se face frate cu dracul democrat pentru a-i da jos pe liberali. De ce? Fiindca PSD vrea la guvernare pe fata iar Geoana nadajduieste sa fie premier. Nu-i place ca pensionarii nu-i pupa mana pentru majorarea pensiilor, idee pe care si-o atribuie. Si-apoi decat sa moara cu liberalii de gat mai bine sa traiasca bine cu Basescu in brate. Buun, sa zicem ca dam jos guvernul si Geoana e premier, ce se va intampla cand PSD va considera ca plateste consumatia de popularitate a PD, se va retrage de la guvernare? Poftim de mai intelege ceva, macar de-ar sti Hrebenciuc ce face, ca noi suntem depasiti. Am ales pana am cules, vorba proverbului. Au trecut trei ani in care politicienii s-au injurat ca la usa …palatului iar economia, satula de simtirile noastre de la urne si de nesimtirile celor pe care ii alegem de ani buni s-a pus sa mearga singura inainte, iar noi fuga dupa ea, cu scurte pauze pentru bai de multime, golden spritz si poze cu presedintele. Ce baiat fain e Base!

Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.