Mediati-va inainte de a va parui prin tribunale

Mediati-va inainte de a va parui prin tribunale

0 220

Uriasele onorarii pretinse de avocati pentru a va scoate basma curata dintr-un proces delicat sau de a va face dreptatea dupa care tanjiti ar putea fi evitate daca ati fi mai bine informati. La Brasov, zece mediatori va pot scapa de procese si nervi in tribunale.? Actiunea de mediere este o practica judiciara aflata in faza incipienta in Romania. Multi dintre cei care au apelat insa la aceste servicii au economisit bani, timp si nervi, pe care i-ar fi pierdut prin salile de judecata. In Brasov, centrul de mediere exista de mai bine de doi ani, undeva pe strada Mihai Kogalniceanu; cei care au apelat la consiliere au fost multumiti de rezultate.?


Asa cum este definita de Legea 192 din 16 mai 2006, medierea este o modalitate facultativa de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul unei terte persoane specializate ca mediator, in conditii de neutralitate, impartialitate si confidentialitate.


Chiar si dupa declansarea unui proces in fata instantelor competente, partile se mai pot inca prezenta in fata mediatorului pentru a solutiona orice conflicte in materie civila, penala, comerciala si de familie.


Pentru un popor cu un apetit al reglarii conflictelor la tribunal deosebit de dezvoltat, partajele ocazionate de divorturi, conflictele interminabile cu vecinii si galcevele devenite traditie intre membrii acelorasi familii, medierea intre parti este singura solutie ieftina si la indemana. Desi cadrul legal a fost creat inca de acum un an, brasovenii nu stiu prea multe despre acest serviciu.


Zece persoane in posesia autorizatiilor de mediator asteapta la Brasov sa va potoleasca patima procesuala si sa va convinga de utilitatea unei medieri inainte de a va trezi ca impricinati pe bancile tribunalelor. Fie macar din punct de vedere financiar, solutia este dintre cele mai preferabile. Pretul unei sedinte nu depaseste o suta de lei noi. Suma infima, daca va poate scapa de lacomia avocatului si de scenele penibile din fata instantei de judecata.?


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.