CINE-O MAI FI SI ALA ?

CINE-O MAI FI SI ALA ?

0 228


?????????? Ma aflam deunazi intr-una din pietele agroalimentare brasovene. Poposisem la o taraba cu legume, ca sa devin vegetarian. De carne nu-mi mai ajungeau banii pentru ca imi luasem tigari si paine. Sare si cafea mai aveam acasa,asa ca vroiam sa mai iau, pe cat posibil, de-o salatica plina de vitamine, ca sa contrabalansez in organism zgura viciilor pacatoase.


?????????? La taraba alaturata se oprise un tip inalt, gras, cu barba, si care dorea niste rosii din acelea tuguiate, lunguiete, si pe care tanarul producator le vindea cu 2,50 lei/kg. Grasanul a inceput sa scormone printre ele si sa-si si aleaga, de parca n-ar fi fost cam la fel toate, ca se vedea cum fusesera sortate. Baiatul din spatele tarabei l-a rugat frumos sa nu le mai tot stranga si scormone ca se strica. Intr-un final grasanul si-a pus deoparte cam un kil si i-a spus vanzatorului ca le ia, dar sa i le dea cu 2,00 lei. Vanzatorul a refuzat chiar si la insistentele grasanului. Atunci acesta a scos o legitimatie – am vazut pe ea doar ca scria “ presa “ , mai mult mi-a fost imposibil sa descifrez? – si, spunand ca e de la nu mai stiu ce ziar, l-a amenintat pe tanar ca daca nu-i? da rosiile cum vrea el, se duce la seful pietei si-l reclama ca face specula si-i mai si tranteste un articol la ziar. Tanarul din spatele tarabei nu s-a pierdut cu firea si i-a replicat ca asta-i marfa lui si o vinde cum crede ca merita dupa munca depusa, mai ales in conditiile acestei veri, si ca poate veni chiar si Basescu impreuna cu Tariceanu la brat, insotiti de Vadim si Geoana, el nu lasa din prêt, si l-a trimis pe grasanul ziarist la plimbare.


?????????? Nu o mai lungesc, ci pun doar intrebarea: ce o fi fost in capul acelui ziarist, daca intr-adevar lucra in mass-media ? Cred ca ori era beat, ori a vrut sa impresioneze, neavand cu ce altceva, vreo pipita, daca el functioneaza normal. Oricum s-a facut de ras si a facut si tagma ziaristilor de ras, fiind comparat, dupa plecarea lui, cu sleahta comunista de belferi din activ care erau obisnuiti sa ia totul de-a gata. Si felicitari tanarului producator din spatele tarabei – stiu ca e producator agricol pentru ca imi place sa cumpar de la el si sa mai schimbam pareri – ca nu s-a lasat impresionat de un tupeu imputit, caci prea multi au inceput sa creada gratuit intr-o superioritate fata de alte categorii sociale prin nimic justificata. Si poiate tocmai acestia au? intrat desculti in oras ca sa nu li se reproseze ca si-au lasat opincile la bariera.


?


?


??????????????????????????????????????????????????????????????????????? Dan Bota??

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.