Florian Pittis a incetat din viata

Florian Pittis a incetat din viata

0 241

Cunoscutul actor, cantaret si realizator radio Florian Pittis a incetat din viata duminica, 5 august, in jurul orelor 15.00, la Institutul Oncologic Fundeni din Bucuresti, unde a fost internat in urma cu doua saptamani. Starea lui s-a agravat de la o zi la alta, iar cancerul de prostata de care suferea s-a transformat in metastaze multiple.


Melodiile lui nemuritoare peste ani si pletele nonconformiste l-au facut idolul generatiilor care vin si trec. Interpret de muzica folk, actor, director al unui post de radio, Motu, alias Florian Pittis, ar fi implinit in 4 octombrie, 64 de ani.


?


Vocea inconfundabila de la Teleenciclopedia


Interpret de muzica folk, actor de teatru si film, compozitor si producator de radio, Pittis si-a castigat un nume inca din perioada comunista. Sub conducerea lui Ceausescu, el a jucat scene cu puternic substrat anticomunist in piesele Teatrului Lucia Sturza-Bulandra, unde a colaborat cu unii dintre cei mai reputati regizori romani.


A debutat ca solist de muzica folk, colaborand ani la rand cu nume precum Anda Calugareanu sau Dan Tufaru. El a facut parte din formatia „Pasarea Colibri“, intre anii 1992-2001. In teatru a lucrat alaturi de oameni ca regizorul Liviu Ciulei sau Andrei Serban, iar vocea sa este cunoscuta mai ales datorita dublarii cunoscutei emisiuni de televiziune „Teleenciclopedia“.


Pittis a fost si directorul singurului post de radio din Romania ce emite doar pe internet, Radio3Net.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.