O noua repriza in meciul PD – PNL

O noua repriza in meciul PD – PNL

0 242

?


Razboiul dintre PD si PNL nu este o „gaselnita” a presei ci o realitate a clasei ?politice brasoveane. Este o batalie pe „zonele de interes”, pe afaceri, o batalie pe functiile publice si pe banii publici. Grupurile de interes din spatele acestor partide, liderii liberali si democrati nu pot si nu vor sa cedeze locul la „masa plina de bunatati” si astfel se naste o batalie in care singura victima este cetateanul furat si batjocorit de un „act administrativ” aproximativ si total indiferent fata de nevoile reale. Am ajuns sa ne bucuram ca cineva face curat pe strazi cu banii nostri, ca pune o roaba de asfalt sau repara un zid al unui monument istoric din bugetul public, adica tot al nostru. Rau am ajuns!


?


Bani directionati doar politic?


Intr-o discutie cu presa, vicepresedintele Consiliului Judetean Brasov Vasile Butaru, sustine ca modernizarile si reparatiile ?ce se vor realiza in acest an la drumurile din judet se vor face doar acolo unde nu sunt primari din PD.


Pe cale de consecinta, din aceasta declaratie, trebuie sa intelegem ca sunt planificate pentru a intra in lucru acele segmente de drum care parcurg doar teritoriul administrativ al localitatilor cu primari PNL.


Da, pare o mare surpriza si o noua strategie de a pedepsi cetatenii pentru ca au votat cu un partid sau altul, inafara de PNL si UDMR, actuala formula de la conducerea Guvernului.


Declaratia vicepresedintelui Butaru, dat fiind atat functia detinuta cat si faptul ca el coordoneaza o parte din departamentele tehnice ale CJ, pare neverosimila la prima vedere dar este credibila prin prisma razboiului dintre cele doua partide.


Butaru arata direct spre cel care a pus la cale toata aceasta „strategie”, presedintele Aristotel Cancescu (PNL), in subordinea caruia de afla, inca din 2001, Directia de Administrare Drumuri si Poduri Brasov ?a CJ. In plus vicele Butaru ca „alegerea” segmentelor de drum care vor fi reabilitate nu s-a efectuat in baza unei analize de specialitate, a unui studiu. „Nu exista nici un studiu de trafic” a declarat acesta presei.


?


Cancescu testeaza conducerea judetuluiu fara vicepresedinti


In ultima conferinta de presa deputatul Dumitru Ion Puchianu, unul din liderii Organizatiei PD Brasov a criticat ultima decizie a presedintelui CJ Aristotel Cancescu. Din cate se pare Cancescu inainte de a pleca in vacanta (la politicieni si sefii din administratie nu se mai numeste concediul perioada din an prevazuta de Codul Muncii pentru odihna; asta si pentru ca in cele mai multe cazuri, ca numar de zile, depaseste cu mult prevederile legale) a delegat o parte din atributiile sale unuia din directorii din CJ. Conform legii administratiei publice delegarea atributiilor presedintelui CJ se face catre vicepresedinti.


Fost consilier judetean doua mandate, deci stie ce spune, Pucheanu se mira fata de surprinzatoarea delegare de atributii, afirmand ca „acest lucru se intampla in conditiile in care institutia are doi vicepresedinti care nu sunt in concediu”.


Concluzia parlamentarului este transanta si confirma ce spuneam noi: „este clar ca dl. Cancescu dispune de banii acestui judet in mod discretionar”.


Cancescu nu neaga cele afirmate, raspunzand presei ca pana acum nu a delegat directorului Nicolae Secuiu, sefului Departamentului Coordonare-Integrare Europeana de la CJ Brasov, „decat dreptul de semnatura in banca”.


Deci cei doi vicepresedinti, membrii ai Partidului Democrat, pot face orice, pot sa mearga in judet, sa faca sedinte, sa primeasca in audiente etc. dar nu au voie sa decida unde merg banii.


Este cat se poate de clar – PD-istilor li se refuza dreptul de a semna ordine de plata.


Probabil aceasta masura este premergatoare schimbarilor acestora din functiile detinute. Prima mare schimbare s-a facut deja – prefectul Aurelian Danu, fost membru al PD, a ajuns …subprefect. Deocamdata? !


?


Horia D.R.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.