Pe-aici nu se trece!

Pe-aici nu se trece!

0 246



Inspirati din manualul de istorie, edilii Brasovului si-au pus in cap sa reediteze episodul Marasesti in versiunea B-dul Saturn. Aceasta artera devine din ce in ce mai greu de cucerit. Totul se intampla strategic, astfel incat adversarul de la volan sa cada in capcana: de dimineata pana seara lucrurile avanseaza asa incat daca iti faci iluzii ca te intorci de la munca pe unde te-ai dus ai luat teapa. Iar un nelocalnic, care face imprudenta sa vina in vacanta la neamuri si are ghinionul sa vina dinspre gara s-a ars. Pana la Gemenii face slalom intre pitici, gauri, panglici,? marcaje de tot felul. Dar nu-i nimic, multi au prins poligonul la scoala de soferi si se descurca. Circul incepe din intersectia de la Gemenii. Politie, circulatie pe un sens devieri… Iar daca iti faci iluzii ca scapi ocolind pe Strada Traian, teapa din nou (iata cum nici nu e nevoie sa plantam tepe in piete, luam una dupa alta).


Dar hai sa va povestesc: deci te bagi ca smecherul pe strada Traian. Daca faci stanga spre bulevardul Saturn , cand ajungi in bulevard te infunzi in santier, faci stanga imprejur ( macar e loc) si te intorci pe Calea Bucuresti. Faci iar stanga, in incercarea de a intra pe Saturn. Teaaaapa! Politia te muta pe ocolitoare! Si uite-asa, de la Gara pana in zona Galeriilor Orizont faci vreo 40 de minute in loc de?10-12.?



Nu stiu care-i smecheria; s-a asfaltat; s-a asfaltat si linia de tramvai; pe urma s-au spart niste gauri, unele deasupra unor capace de canal, altele in gol. Dupa cum sunt aranjate nu cred ca sunt pentru pistele de biciclisti care n-ar putea serpui printre benzile de circulatie. Or fi astupat canalele si le destupa. Dar nu le destupa, le astupa, ca ieri iar se punea asfalt! Deci se mai asfalteaza o data! Poate trebuie mai multe straturi. Asta, daca n-am gresit la numarat e al treilea. O tinem asa de cateva luni. Ca sa parafrazez pe cineva, mottoul autoritatilor pare a fi „asfaltati, asflatati, asfaltati”! Noroc cu ocolitoarea (dar nici aici nu-i chiar simplu, trebuie avut grija sa nu te avanti cu sarg in containerele de pe margine). Si avem noroc si cu politia care ne arata culoarul bine camuflat dintre blocuri prin care se poate iesi la ocolitoare.


Nu stiu altii cum sunt, dar deja am alergie! Si ghinionul meu, am vazut un documentar, cum la americani toate chestiile astea se fac nopatea, astfel incat ziua sa se circule in voie. Eu am vazut la TV, dar cand te gandesti ca autoritatile vad chestiile astea la live, ca de-aia se duc, doar nu pentru croaziere si shopping cum spun raii din presa, e greu de explicat de ce tin sa dam piept zilnic cu pickhammerele, masinile de asfaltat, tavalugii si alte dracii!


Dar sa lasam povestile, sa ne gandim strategiile de mers maine la servici!


?


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.