Reguli pentru pasagerii avioanelor

Reguli pentru pasagerii avioanelor

0 241

Pasagerii avioanelor care tranziteaza Uniunea Europeana ar putea fi scutiti de obligatia de a renunta la sticlele de alcool sau parfum cumparate de la aeroporturi din afara blocului comunitar, conform noilor reguli adoptate marti, 31 iulie, de Executivul european. Anul trecut, Uniunea Europeana a impus limite conform carora pasagerii pot aduce la bordul avioanelor doar recipiente mici cu lichide sau gel, sigilate in pungi de plastic, dupa ce autoritatile britanice au anuntat ca au dejucat un complot care viza atacarea unor avioane cu ajutorul explozibililor lichizi.


?


Reguli generale pentru calatoria cu avionul


La imbarcarea in avion trebuie sa aveti la indemana urmatoarele documente: pasaportul, biletul de avion si asigurarea medicala.


De asemenea, legislatia in vigoare prevede sa aveti asupra dvs. o suma de bani necesara pentru toata perioada calatoriei, dupa cum urmeaza: 50 euro / zi pentru tarile foste socialiste, sau 100 euro / zi pentru tarile vest-europene. Puteti avea asupra dvs. si carduri bancare de credit sau debit.


In avion aveti obligatia de a ocupa locul specificat pe billet. In clipa prezentarii biletului la check-in, iti va fi specificat un loc in avion pe care va trebui sa-l respecti, si pe care nu il poti schimba pana la destinatie. Asculta cu atentie indicatiile date de pilot si de stewardeza pentru decolare si aterizare. Dupa ocuparea locului in avion vei primi niste indicatii din partea stewardezei, care se refera la masurile de securitate in cazul unui eveniment neprevazut. Aceste indicatii vor trebui respectate pentru o calatorie fara probleme.


?


Laura Moise


COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.