Guvernul pus pe controlat Brasovul?

Guvernul pus pe controlat Brasovul?

0 281

?


Saptamana 29 a fost una a controalelor pentru administratia publica. O echipa pluridisciplinara formata din specialisti atat in administratie dar si in probleme economice sau juridice a fost trimisa la Brasov pentru un control tematic. Controlul a inceput din Consiliul Judetean si a continuat si in Consiliul municipal.


Despre control cei de la „judet” nu au suflat nimic si poate nici nu s-ar fi aflat nimic daca primarul Scripcaru, cel ce se crede pur si simplu haituit de catre Aristotel Cancescu, nu s-ar fi revoltat si ar fi facut public ce se intampla.


Este de mentionat ca in ultimele 18 luni Consiliul Judetean este la al doilea control. Stim despre acest lucru din auzite si din interiorul institutiei. Din punct de vedere oficial nimeni nu a suflat nici o vorba despre control, nici despre obiectivele acestuia sau depre rezultate. Nimic nu se gaseste nici pe site-ul institutiilor mentionate. Totul se desfasoara intr-un secret absolut, interpretabil si fara discutie extrem de suparator dat fiind secretomania din institutiile publice obligate chiar si de lege la transparenta.


Daca este sa ne luam dupa declaratiile primarului (nu vem nici un motiv sa nu il credem) controlul a fost „trimis” de catre adversarii politici. Fara „imputernicire si nici nu stiau prea bine nici ce sa controleze, unii recunoscand ca li s-a cerut sefilor lor sa faca un control de la Consiliul Judetean Brasov” a spus Scripcarul intr-o discutie cu presa.


Primarul a insistat ca cei din echipa de control sa se intoarca la Brasov, la Consiliul Judetean si sa faca un control la Liceul Sportiv, „Olimpia” si „Agrement” unde se petrec numai ilegalitati etc., „unde tot ce s-a facut are conotatie penala”.


Suntem siguri ca multi cetateni s-au saturat de scandalurile de la nivelul clasei politice brasovene, ca nu sunt de acord cu aceasta imensa secretomanie care ascund atat?activitatea din administratia publica?cat si?cum sunt cheltuite bugetele publice.


Se vorbeste de baroni locali, de coruptie, de un jaf generalizat al banului public dar nici un comunicat al celor de la Curtea de conturi nu ne-a facut cunoscut pana acum macar o fapta sau un dosar.


Nu credem ca se vor sesiza acum, din oficiu, pentru a controla cele sesizate de catre primarul Scripcaru. Multi cetateni spun ca de aici trebuiesc incepute operatiunile de curatenie in „satul fara caini” al administratiei brasovene.


?


Horia D.R.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.