48.000 de aspiranti la un post de profesor

48.000 de aspiranti la un post de profesor

0 240

Peste 48.000 de candidati la un post de profesor din intreaga tara au sustinut zilele trecute examenul de titularizare pe 11.000 de locuri. Indiferent de specializare, toti candidatii au avut de rezolvat varianta de subiect cu numarul 1, din cele trei posibile. Primele rezultate ale examenului vor fi afisate joi, 19 iulie, tot atunci cei nemultumiti de rezultatul obtinut avand posibilitatea sa depuna contestatiile. Rezultatele finale se vor afisa in data de 23 iulie. Pentru a promova examenul candidatii trebuie sa obtina minim nota 7, care le va permite ocuparea unui post in invatamant. Cei care nu reusesc sa treaca examentul in aceasta sesiune, mai au o sansa la sesiunea din luna august de a primi un post de suplinitor.


La Brasov au fost scoase la concurs doar 334 de posturi titularizabile, dintre care 199 in mediul urban si 135 in mediul rural. Pentru posturile de suplinire, sunt disponibile inca 525 de catedre in tot judetul.


?


Si profesorii stiu sa copieze


Cel putin 60 de profesori au incercat sa copieze la examenul de titularizare. Unii cu fituici, altii cu telefonul sau MP3 Player-ul. Ministerul Educatiei a ajuns la concluzia ca numarul profesorilor care au incercat sa fraudeze concursul este aproape acelasi cu cel al elevilor prinsi cu fituici. Doi in Vrancea, unul in Constanta, patru in Giurgiu, trei in Bucuresti – aproape in toate zonele tarii profesorii au incercat sa fenteze. Au fost insa prinsi si dati afara din examen.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.