Presedintele va promulga Legea Pensiilor cand va fi convins ca sunt resurse...

Presedintele va promulga Legea Pensiilor cand va fi convins ca sunt resurse de majorare

0 221


Dupa ce parlamentul a votat majorarea pensiilor, iar premierul i-a chemat la Palatul Victoria pe destinatarii legii, convenind impreuna ca pensiile trebuie si pot fi majorate, presedintelui i-au ramas doua alternative: sa-i cheme si el pe reprezentantii pensionarilor la Cotroceni si sa le promita o marire mult mai consistenta, ori sa fie lupul cel rau care nu vrea sa mareasca pensiile. Presedintele a ales a doua varianta.


Intr-o declaratie de presa Traian Basescu n-a spus de-a dreptul ca nu mareste pensiile, ceea ce ar fi bagat recentele sondaje de opinie la apa ci a spus ca va promulga legea cand va fi convins ca existe resurse. El a acuzat guvernul ca nu a intervenit in sensul stoparii procesului legislativ din lipsa de fonduri. “Eu fac acum ceea ce Guvernul trebuia sa faca atunci cand legea se afla in Parlament, adica respect, nu aplic, respect articolul 138, aliniatul 5 din Constitutia Romaniei care obliga si pe initiator si Parlamentul si Guvernul si pe Presedinte sa aprobe sau, in cazul meu, sa promulge legi care au acoperire in resursa financiara. Eu nu fac altceva decat sa corectez neaplicarea Constitutiei de catre Guvern si Parlament la momentul la care au adoptat sau au aprobat aceasta lege”, a mentionat presedintele Basescu.


De asemenea, presedintele a criticat afirmatiile liderilor opozitiei potrivit carora el nu doreste majorarea veniturilor acestei categorii sociale sunt minciuni propagandistice. „Nu este decat o gogrita de vara in stil specific acestor domni”. Legea va fi promulgata “doar cand voi fi sigur ca poate fi aplicata”, a spus Basescu.


Pentru a da credibilitate discursului, presedintele i-a cerut premierului un buget pana in 2013, ca sa vada daca pensiile pot fi intr-adevar majorate. Interesant este ca pana acum presedintele n-a cerut niciun buget sa vada pana unde ne intindem. Ne-am intins pana unde se simte el lezat si acum cere insistent buget.


Este evident ca orice ar scrie in acel buget se va putea demonstra ce vrea presedintele, la fel cum, daca peste o luna ar fi un premier democrat, s-ar putea demonstra marile progrese facute si s-ar putea majoara pensiile. Dar pensiile nu trebuie marite?aiurea -resursele electorale nu pot fi risipite -?ci in prag de alegeri.


In fond totul este numai un joc, jocul de-a imaginea. Probabil ca nu sunt resurse, dar acest lucru trebuia spus in campania electorala, in programele PD: “nu majoram pensiile, fiindca nu sunt resurse”, ori “majoram pensiile ?cand s-o putea”. Oare nu era mai corect?


?


Bianca Sorescu


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.