Draculoprostie

Draculoprostie

0 257


Sunt lucruri pe lumea asta de care daca nu te fortezi sa razi, iti vine sa plangi. In consecinta, cand am auzit de fabulospirit, conceptul MAE menit sa ne aduca faima in lume, am ras.


Si tocmai cand credeam ca fabulospiritul e culmea prostiei, a aparut din haos precum Luceafarul, un oarecare Paul-Loup Sulizer, care ne-a demonstrat ca se poate mult mai mult. Insul s-a prezentat la Consiliul Judetean Brasov cu o cartulie mustind de reziduuri din putul gandirii, pentru a-i invata pe consilieri cum se pot scoate la taraba dintii lui Dracula, zeama lui Dracula, masina lui Dracula, bine ca n-a scapat ceva de pieptenele lui Dracula, ca nu mai pupa el lobby de la Razvan Teodorescu, zis “Ciufulici”.


Asadar, cu Teodorescu pe post de promoter, businessmanul Sulizer (ce aduce a teapa numele asta) a propus Consiliului Judetean afacerea vietii lui (a Consiliului, ori a lui Sulizer, n-are importanta). Ideea e atat plina de inteligenta de te doare cand ti-o spune.


Asadar, Castelul Bran? Cah! N-au decat sa faca Habsburgii bors cu el. Fraierii de ei au castelul, in timp ce desteptii de noi il avem pe Dracula. E al nostru si nu ni-l poate lua nimeni, decat daca vrem noi sa il vindem si putem scoate bani frumosi din asta, zice Sulizer. Cum? Pai uite-asa: se ia una parcela teren pe langa castel, se face un fel de balci cu comedii si tarabe si se vinde “brandul”, citez, “parfumuri, cosmetice, bijuterii, ceasornizarie, vesela, sticlarie, coctail Dracula, orangina Dracula, Cola Dracula sau dracola”. Ei dar astea sunt mizilicurile. Sulizer vorbeste de un acord cu BMW pentru minis sau cu Mercedez pentru Smart, care sa fie vopsite in rosu si negru si sa scrie pe ele Dracula. Mda, suna bine, Mercedez Dracula


Dar, stati sa vedeti, ca asta nu-i tot, omul e fioros de inventiv si pus pe crescut PIB-ul Romaniei.”Romania produce textile in numar mare cu excelent raport calitate/pret. Este un rezervor de productie foarte important. Identitatea grafica a lui Dracula ar putea sa fie adaptata cu haine sportswear: tee-shirt, blouson…si sa redevina noul semn de recunoastere a tinerilor 15/25 ani tot timpul in cautare de noi icoane”.


Am citat, fiindca orice as fi spus nu v-as fi facut sa radeti mai tare decat o face textul insusi. Asadar, potrivit lui Sulizer, 1) tinerii nostri cauta icoane si niciuna n-ar fi mai potrivita decat cea a lui Dracula (stiu ce-a vrut sa zica omul cu icoana, dar n-am nicio apasare sa pretind ca am inteles altceva decat ce scrie in rahatul ala zis Draco Carpat)


2)cum recunoasteti o persoana intre 15 si 25 de ani? Dupa tee-shirtul Dracula. Fereasca-ne al de Sus!


Domnule Sulizer cel “pasionat si nostalgic de tara lui de origine”, aveti o minte brici, poate ne-am imbogati serios cu chilotii Dracula, prezervativele Dracula, ori prostia Dracula, sau Draculoprostia, dar daca tot aveti nostalgia originii, drum bun!


?


Bianca Sorescu


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.