Topul Universitatilor din Romania

Topul Universitatilor din Romania

0 239

Dupa ce vor scapa de emotiile examenului de Bacalaureat, absolventii de liceu isi vor indrepta atentia catre un alt examen important. Este vorba de admiterea in invatamantul superior. E bine sa stie ca exisa deja un clasament al celor mai bune Universitati.


Topul a fost realizat de Asociatia „Ad-Astra” exact dupa modelul in care sunt evaluate marile universitati din lume, adica dupa pregatirea si performanta stiintifica a profesorilor.


Clasamentele sunt realizate pe baza articolelor stiintifice publicate de personalul universitatilor in reviste stiintifice recunoscute pe plan international, indexate de ISI Web of Science in 2006. ISI este institutia cea mai recunoscuta pe plan international in domeniul monitorizarii si recenzarii publicatiilor stiintifice. Acest indicator este folosit si in prestigioase clasamente internationale ale universitatilor, cum ar fi clasamentul Shanghai.


In fruntea clasamentului se afla Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, urmata de Universitatea „Babes-Bolyai” din Cluj Napoca si Universitatea Bucuresti. In topul realizat de Asociatia Ad-Astra, Universitatea „Transilvania” din Brasov se situeaza pe locul 30.


Atat clasamentul general si clasamentele pe domenii, cat si metodologia de realizare a topului pot fi vizualizate de cei interesati pe adresa de web: http://www.ad-astra.ro/universitati/.


?


Laura Moise


COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.