Masuri impotriva grupurilor mafiote de rromi de la Roma

Masuri impotriva grupurilor mafiote de rromi de la Roma

0 253

Premierul Romaniei, Calin Popescu Tariceanu, a asigurat sambata la Brasov ca se vor lua masuri impotriva grupurilor de infracori rromi, de nationalitate romana, organizate in retele de tip mafiot la Roma, care nu fac bine la imginea romanilor din strainatate si Romaniei in general, pentru acedst lucru fiind in planul Guvernului, o colaborare intre Ministerele de Interne ale Romaniei si Italiei.


Potrivit primului-ministru, o duzina de politisti romani vor fi delegati la Roma pentru a ajuta la prinderea infractorilor rromi si pentru a eradica, in colaborare cu Politia din capitala Italiei, gruparile de tip mafiot ale cetatenilor respectivi. „Acesti rromi comit toate infractiunile posibile, de talharie si prostitutie, pana la jafuri organizate si trafic de droguri”, a precizat Tariceanu.


Primul ministru a mai spus ca a avut discutii cu primarul din Roma si cu primul-ministru al Italiei, Romano Prodi pe aceasta tema, urmand ca sa fie pusa la punct o colaborare intre ministerele de interne ale celor doua tari. „Voi avea o vizita ofiiciala, pe 12 iulie, in Italia pentru a dezbate pe aceasta tema cu oficialii din Roma”, a adaugat Calin Popescu Tariceanu.?


M.O

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.