„O viata fara bariere”

„O viata fara bariere”

0 280

Consiliului Local al Municipiului Brasov, Primaria Municipiului Brasov? prin Directia de Servicii Sociale impreuna cu Grupul Meyra Ortopedia din Germania ( Donis SRL – Brasov – unicul reprezentant in Romania) si Fundatia Vodafone Romania organizeaza la Sala Sporturilor si Liceul Sportiv (Clubul Sportiv „Ion Tiriac”) din Brasov, in perioada 22-24 iunie 2007, o actiune sociala la nivel national „O viata fara bariere”, dedicata persoanelor cu dizabilitati fizice – utilizatori de fotolii rulante.


Cele mai importante obiective ale acestei manifestari sunt promovarea unei vieti independente pentru persoanele cu dizabilitati, integrararea sociala a persoanelor cu dizabilitati cu drepturi si obligatii egale ca toti ceilalti membrii ai societatii, educarea persoanelor cu dizabilitati cu privire la ideea de viata sanatoasa prin intermediul miscarii.


Organizatorii spun ca se asteapta ca la eveniment sa participle aproximativ 200? de persoane, atat din Brasov cat si din Bucuresti, Iasi, Onesti, Arad, Ramnicu Valcea, Lugoj, Timisoara, Galati, si Constanta.


?


Primul eveniment de acest gen la Brasov


La nivel national si international, exista diferite competitii organizate de Federatia Romana a Sportului pentru Persoane cu Handicap, insa niciuna la Brasov. Prin acest prim eveniment, se doreste si includerea Brasovului in calendarul competitional intern si poate, si in cel international, caci grupul german, va aduce, pe langa experienta de sapte ani dobandita in organizarea Meyra Cup la nivel national in Germania, si profesionisti in domeniu: din Austria, un clasificator international pentru jocul de baschet pentru persoane cu handicap (invitat impreuna cu insotitorul acestuia), din Germania, un specialist in pregatirea terapeutilor si initiere in baschet pentru persoane cu handicap, un tehnician pentru dispozitive medicale, un specialist in configurarea fotoliilor rulante si un voluntar specialist in probleme sociale.


Printre activitatile organizate in cadrul acestui eveniment sportiv, dedicat persoanelor cu dizabilitati utilizatoare de fotolii rulante, amintim: cross pentru persoanele cu dizabilitati utilizatoare de fotolii rulante, competitie de baschet,initiere in dans si baschet pentru cei care doresc sa devina antrenori de baschet pentru persoanele cu dizabilitati care utilizeaza fotolii rulante, training pentru kinetoterapeuti, precum si diverse activitati recreative pentru copiii in fotolii rulante.


?


Programul manifestarilor


22 Iunie 2007


Orele 18- 19: Sesiunea de prezentare a activitatii specifice cluburilor sportive si asociatiilor participante la eveniment – se va desfasura la Ciminul pentru persoane varstnice


?


23 Iunie 2007


Activitatile ce se vor desfasura la Clubul Sportiv „Ion Tiriac”


9.00 – 9.30? Deschiderea oficiala


9.30 – 10.30 Cross in fotolii rulante, urmat de festivitatea de premiere


10.30 – 13.30 – Activitati recreative pentru copii


Activitati desfasurate la Sala Sporturilor:


10.00 – 19.00 Competitia de baschet in fotolii rulante, urmata de festivitatea de premiere


11.00 – 13.00 Trainig pentru kinetoterapeuti


12.00 – 15.00 Initiere in baschet pentru persoane in fotolii rulante


16.00 – 18.30 Initiere in dans pentru persoane in fotolii rulante


?


24 Iunie 2007


9.00 – 13.00 Clasificarea jucatorilor de baschet in scopul introducerii acestora in circuitul competitional international de catre un reprezentant al Comitetului International paralimpic – Sala Sporturilor


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.