Ce conţine pâinea de la supermarket. Atenţie la ingrediente!

Ce conţine pâinea de la supermarket. Atenţie la ingrediente!

0 173
Variety of bread on old wooden table

Războiul ne scumpește pâinea din ce în ce mai mult! Franzela de 350 de grame se va apropia de 4 lei.
Atunci când vine vorba de pâine din comerţ, mai sunt folosite și alte substanțe, multe dintre ele nocive, printre care esteri ai propilenglicolului și emulgatori.
Substanțele au rolul de a face ca pâinea să reziste mai multe zile și se regăsește și în alte produse de panificație.

Ce substanţe conţine pâinea din comerţ
Pâinea din comerţ este total diferită de cea pe care o putem prepara în casă. Procesul industrial începe de la măcinarea grâului, care este rafinat, sărăcit în vitamine (în special cele din complexul B) şi minerale, rezultând făina albă, fără fibre alimentare, dar bogată în amidon.
Această făină este aditivată încă de la moară cu E-uri, conservanţi, amelioratori de panificaţie, substanţe de albire. Toate aceste substanţe pe care le conţine pâinea din comerţ sunt aşadar adăugate din start în făina rafinată.
În prezent, unele sortimente de pâine din comerţ seamănă mai mult cu cozonacul, conţinând grăsimi şi zahăr.
Nici pâinea neagră din comerţ nu este cazul să ne dea impresia că alegem un produs sănătos. Multe din aceste sortimente conţin tot făină albă rafinată, în care se adaugă coloranţi.

Acum, că ştii, vrei s-o mai cumperi? Ce sfaturi dau nutriţioniştii
Principalul sfat al nutriţioniştilor este ca, înainte de a cumpăra pâinea, să citiţi cu mare atenţie eticheta şi să vă informaţi despre modul de fabricare a acesteia.
Pâinea este sănătoasă dacă este preparată din făină integrală, fără adaos de alte substanţe, la care se adaugă doar apă, sare, drojdie.

Sursa: yogaesoteric.net

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.