2 milioane de lei pentru campusul scolar din Rasnov

2 milioane de lei pentru campusul scolar din Rasnov

0 373

Unul dintre proiectele de realizare a campusurilor scolare din Brasov a primit aprobarea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului pentru finantarea necesara construirii acestuia de la Ministerul invatamantului, suma ce va fi alocata de minister ridicandu-se la aproape doua milioane de lei, a anuntat?primarul orasului Rasnov, Adrian Vestea.


Vestea a declarat ca Guvernul a aprobat alocarea?a 1.970.000 de lei pentru un campus scolar la Rasnov. Trebuie spus ca, potrivit planului Ministerului Educatiei, patru asemenea campusuri vor fi construite in judetul Brasov: Rasnov, Fagaras, Rupea si unul in municipiul Brasov.


„Din cauza retrocedarilor cladirilor unitatilor scolare si gradinitelor, deocamdata nu avem spre alocare spatiul necesar, de 2 hectare, pentru constrirea campusului. Totusi, cautam solutii pentru construirea in acest an a 80 de locuri de cazare pentru elevi, a unei gradinite cu program prelungit, a unei serii de aprtamente pentru profesori. Acestea vor fi amenjate in fosta cresa din Rasnov. Mai mult, la mansarda cladirii de un etaj, va fi amenjat un Centru de Informare si Documentare si va mutata si biblioteca orasului”, a precizat primarul Vestea. Potrivit edilului si un corp al liceului din localitate va fi reabilitata, unde asi va desfasura activitatea un atelier scolar pentru diferite meserii.


Marius Ola

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.