Lacul din Poiana va fi redat circuitului turistic

Lacul din Poiana va fi redat circuitului turistic

0 307

Lacul din Poiana Brasov va redeveni un punct de atractie al statiunii. Asta, pentru ca reabilitarea obiectivului va fi finalizata in curand. Primarul George Scripcaru a avertizat conducerea societatii „Aurelius Imparatul Romanilor” SA din Sibiu, care reabiliteaza lacul, ca pana in iulie sa fie finalizate lucrarile.


Anul trecut plenul Consiliului Local Brasov s-a asociat in participatiune cu societatea amintita in vederea reabilitarii obiectivului.


„Investitori au anuntat ca in aproximativ doua saptamani va fi si apa in lac. Trebuie colmatat lacul si se va monta si o balustrada de beton”, a spus Scripcaru. Intarzierile in reabilitarea obiectivului sunt justificate, respectiv ca o problema a fost revendicarea luciului de apa acum cateva luni, moment cand conducerea Primariei Brasov a cerut sistarea lucrarilor, iar dupa solutionare demersurile au fost reluate.


Contractul intre municipalitate si societatea sibiana se va derula pe o perioda de 20 de ani si prevede ca asociatul prim, respectiv societatea „Aurelius Imparatul Romanilor” sa contribuie cu 500.000 euro, suma necesara realizarii investitiilor. Municipalitatea se va ocupa de obtinerea autorizatiilor, a avizelor si acordurilor necesare desfasurarii in conditii de legalitate a activitatilor ce fac obiectul asocierii.


Documentul mai prevede ca firma sibiana va primi 80% din veniturile realizate din exploatarea lacului in scop de agrement si activitati comerciale, iar municipalitatea va avea 20% din incasari, dar nu mai putin de 4.285 de euro/an.


M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.