Masuri speciale pentru lucrul la temperaturi ridicate

Masuri speciale pentru lucrul la temperaturi ridicate

0 263


Datorita temperaturilor crescute inregistrate in ultimele zile, precum si prognozelor conform carora si in perioada urmatoare se asteapta zile calduroase, Inspectia Muncii va intensifica actiunile de control pentru verificarea de catre angajatori a prevederilor Ordonantei de Urgenta nr. 99/2000 referitoare la munca la temperaturi extreme.


In sensul Ordonantei mentionate, temperaturi extreme sunt considerate temperaturile exterioare ale aerului, care depasesc +37?C sau care, corelate cu conditii de umiditate mare, pot fi echivalate cu acest nivel. Lucrul la astfel de temperaturi presupune masuri speciale pentru mentinerea starii de sanatate a populatiei.


Pentru cei care lucreaza in aer liber se va reduce intensitatea si ritmul activitatilor fizice, se va alterna efortul dinamic cu cel static, se vor alterna perioadele de lucru cu perioadele de repaus in locuri umbrite. Pentru cei care lucreaza in spatii inchise se va asigura ventilatia la locurile de munca.


– Pentru mentinerea starii de sanatate a angajatilor este necesar sa se asigure de catre angajator: apa minerala, cate 2-4 litri/persoana/schimb, echipament individual de protectie, dusuri.


– Angajatorii care nu pot asigura conditiile de mai sus, de comun acord cu reprezentantii sindicatelor sau cu reprezentantii alesi ai salariatilor, vor hotari conform Ordonantei de urgenta nr. 99/2000 reducerea programului sau esalonarea pe doua perioade a zilei de lucru.


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.