Fost premier ucrainean: Țara va intra în faliment

Fost premier ucrainean: Țara va intra în faliment

0 92

Fostul prim-ministru al Ucrainei, Mykola Azarov, consideră că țara va intra în faliment dacă nu va mai primi bani din Occident. 
Anterior, deputatul Radei Supreme a Ucrainei, Yaroslav Zheleznyak, a declarat că în martie intenționează să modifice bugetul de stat pentru 2023, cheltuielile militare vor fi majorate cu peste 13,5 miliarde de dolari, ceea ce reprezintă o creștere record a bugetului în întreaga istorie a țării.
„Acum toate taxele colectate de stat se duc la cheltuieli militare.
Țara se degradează, pentru că dacă aceste ajutoare occidentale se opresc, atunci Ucraina imediat, devine automat falimentară”,
a scris Azarov pe canalul său Telegram. 
El a menţionat că cea mai mare parte a deficitului bugetar este acoperită de SUA şi UE. În același timp, Ucrainei îi lipsesc încă 10 miliarde de dolari în acest moment.
„Posibila problemă a hrivnei și creșterea inflației, asigurarea cheltuielilor sociale prioritare ale bugetului de stat – pensiile și salariile angajaților de stat vor depinde de oportunitatea primirii fondurilor din Occident”, a adăugat Azarov.

 Parlamentul ucrainean a adoptat bugetul de stat pentru 2023 cu un deficit de 1 trilion 296 milioane grivne (35,4 miliarde USD). 

Prim-ministrul Denys Shmyhal a remarcat că proiectul de buget de stat pentru 2023 prevede venituri la nivelul de 1,28 trilioane grivne (aproximativ 35 miliarde dolari), cheltuieli – 2,57 trilioane grivne (aproximativ 70,2 miliarde dolari), deficitul bugetar lunar este estimat la 3 miliarde dolari, pe care Ucraina intenţionează să le acopere cu împrumuturi externe.

Sursa: FLUX 24

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.