Basescu a cerut demisia guvernului si alegeri anticipate

Basescu a cerut demisia guvernului si alegeri anticipate

0 249

Presedintele Traian Basescu a cerut demisia guvernului si organizarea de alegeri anticipate. El le-a transmis, ieri, parlamentarilor ca rezultatul din 19 mai, intr-o democratie autentica, ar trebui sa duca la acest lucru si a subliniat ca vointa poporului este in acest moment deturnata de clasa politica.


?


Basescu si-a inceput primul mesaj adresat Parlamentului dupa suspendare si revenirea sa in functie atentionandu-i asupra a ceea ce el a numit o grava ruptura intre politicieni si societate. „Principiul fundamental al oricarui sistem democratic este respectul fata de vointa nationala exprimata prin vot. In actualul context exista o singura solutie onesta: demisia guvernului si organizarea alegerilor parlamentare anticipate”, a fost solutia expusa de Basescu, care a remarcat insa ca partidele nu agreeaza intoarcerea la electorat.


?


Basescu nu i-a uitat nici pe cei 322 de parlamentari care au votat pentru suspendarea sa din functie, demunimdu-i „o majoritate de conjuncture”.? Presedintele le-a reprosat parlamentarilor ca „decizia dumneavoastra a costat bani publici si a dus la deturnarea vietii institutionale spre o tema fara sustinere populara”. Mai mult, el i-a reprosat Guvernului abuzul de putere prin care a inlocuit alegerile pentru PE cu referendumul pentru suspendare si a reamintit faptul ca premierul a fost un sustinator al demersului.


M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.