Gigi Becali e aerian, Traian Basescu e dus cu pluta

Gigi Becali e aerian, Traian Basescu e dus cu pluta

0 281

Dupa ce Doamne-Doamne a fost confiscat electoral de Traian Basescu, Gigi Becali a simtit nevoia sa se apropie de Creator si sa-i intre iar in gratii. Cand ai luat in arenda cateva povarnisuri de la Muntele Athos si ai miluit o armata de calugari barbosi sa te pomeneasca la toate slujbele, e frustrant sa te vezi deposedat intr-o dupa-amiaza de Cel de Sus. Care a urmarit indeaproape referendumul de la Dansul din nori si a fost foarte de acord cu rezultatul lui. I-a insuflat apoi robului Traian Basescu fraza cu care presedintele va intra in hagiografii: „La 19 mai, poporul roman a exprimat vointa lui Dumnezeu”.


Gigi Becali trebuia neaparat sa-l intoarca pe Tatal de la cele electorale. Care sunt doar trebi lumesti, in ciuda perceptiei gresite a politicienilor ca instalarea vremelnica la Cotroceni echivaleaza cu capatuirea vesnica. Si cum poti sa-l tragi de pulpana hanteriului pe cel Ceresc daca nu ridicandu-te la ceruri?


Asa ca Gigi isi cumpara avion. Cu numai 16 milioane de euro, latifundiarul isi va plimba echipa de fotbal cu un aparat Boeing 737, cel mai popular avion de clasa medie din lume. Avionul va avea tatuat pe fuselaj, dupa cum ne spune chiar pilotul Basescu, „sigla Sfantului Gheorghe”.


Fac o mica paranteza pentru a comenta suferinta in care se gasesc moastele sfantului cu pricina in Romania. O biserica impunatoare din Giurgiu a fost deposedata de cateva odoare bisericesti dupa ce un grup de jefuitori a patruns in lacasul de inchinaciune. Printre obiectele de cult furate de hoti se numara si o caseta din lemn ce adapostea oseminte despre care se crede ca erau ale Sfantului Gheorghe. Noroc cu un taica popa destept si vigilent, ca altfel hotii ar fi aruncat cioantele cat colo, in loc sa le vanda la suprapret amatorilor de vindecari miraculoase si mantuiri peste noapte. Zice popa, frangandu-si mainile in prime-time: „Tare mi-e sa nu descopere hotii ca-n racla sunt chiar oasele sfantului!”. Cred c-au descoperit deja, sfintia ta! Si daca nu erau siguri, le-ai zis matale la cel mai urmarit buletin de stiri al zilei.


Va sa zica, Gigi Becali pune sfantului sau preferat aripi de Boeing ca sa-l duca in vecinatatea Tronului. Traian Basescu, mai practic, umbla pe jos cu Dumnezeu inchis intr-o urna mobila si sta cocotat in Jiltul de Cotroceni. Din cand in cand, pune urechea pe colivie si comunica semenilor vointa lui Dumnezeu. Ultimii care au facut cunostinta cu doleantele divine sunt membrii Parlamentului. Timp de 23 de minute, presedintele le-a aruncat ieri in fata esecul referendumului, agitand doua propuneri: demisia Guvernului si organizarea de alegeri anticipate.


Nimeni nu se mai indoieste ca dezideratele prezidentiale reprezinta vointa Domnului. Ale carui cai sunt, dupa cum bine stim, nestiute. Si, se vede treaba, foarte diversificate. Unele sunt aeriene si se numesc profan culoare de zbor. Avion sa ai (Gigi taman isi cumpara unul), ca turn de control se mai gaseste. Altele sunt terestre, iar Traian este hotarat sa le strabata, dupa cum declara, „atata timp cat sunt pe Pamant”, spre binele poporului.


De unde rezulta clar ca Traian Basescu e mai tare decat Gigi Becali. Pentru ca ultimul e doar aerian, pe cand presedintele este legat de Pamant si a venit in politica de pe ape. Unii ar zice chiar ca e putin plecat cu pluta.


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.