Intr-o luna si jumatate s-ar putea incepe lucrul la aeroport

Intr-o luna si jumatate s-ar putea incepe lucrul la aeroport

0 250


In conferinta saptamanala de presa sustinuta joi de Grupul Consilierilor Independenti din Consiliul Judetean, consilierul Iancu Vespasian Augustin, presedintele Comisiei de realizare a Aeroportului Brasov-Ghimbav, a facut o scurta trecere in revista a demersurilor facute pentru obtinerea terenului necesar obiectivului.


Acum 13 luni s-a depus documentatia pentru Hotararea de Guvern privind transferul terenului; a fost un drum lung, zeci de interventii, telefoane, acte administrative, refuzuri, refaceri ale documentatiei, pentru ca odata toate acestea realizate, in cursul lunii aprilie, sa aflam ca nu de Hotarare avem nevoie, ci de ordonanta de urgenta. S-a reluat procedura, am schimbat documentatia, cand sa fim aproape gata s-au schimbat ministrii si am avut nevoie de alte semnaturi. A fost un calvar, dar toate se uita. Important este ca avem terenul”, a declarat Iancu Vespasian.


Pentru intregirea suprafetei necesare construirii aeroportului mai sunt necesare si alte suprafete de teren, dar mult mai mici comparativ cu cele 140 de ha obtinute prin ordonanta. Aceste suprafete sunt detinute de CL Ghimbav- 60 de ha IAR -12?ha?si de persoane fizice, sub 2 ha.


Consiliul Local Ghimbav va intra in asociere cu terenul in cauza, asociere aprobata in plen, in momentul de fata se face scoarterea din indiviziune a terenului, in ce priveste IAR sunt promisiuni ferme de sprijin din partea AVAS si a Ministerului Muncii, iar in ce privesc persoanele fizice se va propune un schimb de terenuri ori despagubiri,?propunere ce?va fi analizata in urmatoarea sedinta de plen a Consiliului Judetean.


Potrivit consilierului aceste lucruri se vor rezolva intr-o perioada de timp destul de mica. Potrivit estimarilor sale, in cca o luna si jumatate, daca nu se intampla evenimente deosebite, se va putea incepe lucrul la aeroport.


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.