Comunicat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov

Comunicat de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov

0 168

Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov face publice următoarele informații:
La data de 20 ianuarie 2023 s-a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față trei persoane pentru săvârșirea a câte o infracțiune de tâlhărie calificată, prev. de art. 233 – 234 alin. (1) lit. d) C.pen., cu aplicarea art. 77 lit. a) C.pen..
Situația de fapt cu privire la care se desfășoară investigații este următoarea:
La data de 16.01.2023, în jurul orei 23:30, aflându-se în dreptul sensului giratoriu de la intersecția străzilor George Barițiu – Șirul Ludwig van Beethoven și în urma unei înțelegeri prealabile, trei persoane de sex masculin au exercitat violențe fizice şi psihice asupra unei persoane aflate în trecere, izbind-o de gardul unui imobil şi amenințând-o cu acte de violență, după care i-au cerut banii pe care îi avea asupra sa, iar ulterior au lovit-o cu pumnul în mandibulă şi în zona spatelui. Suma sustrasă a fost de circa 1200 lei.
Inculpații au fost reținuți la data de 19 ianuarie 2023, iar astăzi au fost propuşi pentru arestare preventivă. Prin încheierea din data de 20.01.2023 a judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Brașov s-a dispus arestarea preventivă a inculpaților pentru 30 de zile.
Activitățile de urmărire penală au fost desfășurate de către polițiști din cadrul I.P.J. Brașov – Poliția Municipiului Brașov – Biroul de Investigații Criminale, sub supravegherea şi coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale reprezintă o etapă procesuală a fazei urmăririi penale, dispusă ca urmare a existenței unei suspiciuni rezonabile privind comiterea unei infracțiuni, rezultată din probe. Aceasta nu este de natură a înfrânge prezumția de nevinovăție.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.