Sub presiune, majorarea impozitelor pe clădiri a fost amânată de Coaliție pentru...

Sub presiune, majorarea impozitelor pe clădiri a fost amânată de Coaliție pentru 2025!

0 155

Majorarea impozitelor pe clădiri a fost amânată pentru 1 ianuarie 2025, potrivit deciziei luate de deputaţii din comisia de buget-finanţe, care au eliminat astfel prevederile introduse de Senat. Acest for adoptase mărirea impozitelor cu până la 50%.
Ordonanţa 16/2022 pentru modificarea şi completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, abrogarea unor acte normative şi alte măsuri financiar-fiscale, adoptată anterior de Senat, a primit marţi raport favorabil cu amendamente din partea Comisiei de buget a Camerei, înregistrându-se 20 voturi pentru şi 5 împotrivă.
Plenul Camerei Deputaților a adoptat legea prin care majorarea impozitului pe venit se va aplica doar de la 1 ianuarie 2025. S-au eliminat și toate textele adoptate anterior de Senat de majorare cu 50% a impozitelor locale.
Deci impozitarea proprietăților imobiliare se va schimba radical începând cu anul 2025, nu cu anul 2023, așa cum era stabilit anterior.
Impozitarea muncii rămâne în continuare la cele mai inalte cote. Deputaţii, parcă pentru a confirma această realitate, au hotărât să menţină supraimpozitarea contractelor part-time, introdusă de la 1 august prin ordonanţă de urgenţă.
Aceste clarificări erau absolut necesare definitivării Bugetului pentru 2023.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.