„Coincidențe” care se repetă

„Coincidențe” care se repetă

0 245

Ale naiba coincidențe care se repetă! Nu știu cine cu cine e și cum se fac regiile. Nici cine e actor conștient sau nu în piesă. Însă, mie mi se pare că ai noștri se fac că fac cu privire la un anumit subiect și ne instigă să ieșim în stradă că să poată să raporteze stăpânilor din afară că ei au vrut dar nu s-a putut tot ce li s-a dispus pentru că a ieșit lumea în stradă.

2 octombrie 2021 – Constatările mele.
Protest anunțat cu mai bine de 1 lună înainte de AUR – subiect, certificatul. Cu o săptămâna înainte de protest au început să apară pe surse tot felul de discuții că se vor institui diverse măsuri. Erau depuse și proiectele de lege cu obligativitatea cert. pe care îl cam luaseră toți în brațe în discursul public.
Se spunea că vor bagă certificat obligatoriu de vaccinați încă din 2 octombrie (l-au și băgât prin H.G. pentru vreo lună și ceva, dar începând cu 3 oct).
Pe 1 oct 2021 am început să mă agit. Ce naiba fac ăștia? Nu e normal că tu autoritate publică când știi că ai protest anunțat împotriva certificatului, chiar înainte cu câteva zile de protest să te apuci și să le spui cetățenilor că le impui și mai multe. Așa că m-am gândit că sunt două variante: – ori vor instigă la violențe de stradă pentru a avea motiv să ne pună cu botul pe labe și să nu mai ieșim din casă (era simplu să instige la violențe. Introduceau obligativitatea certificatului de vaccinare la protest începând cu 2 oct și le dădeau numai ordin jandarmilor să ne legitimeze și să ne ceară certificatul că să ne amendeze. Era suficient să ceară un jandarm certificatul unui protestatar, că alți 20 i-ar fi sărit la gât și începea nebunia); – ori ne întărâtă să ieșim câți mai mulți în stradă că să aibă motiv să le spună stăpânilor că nu au putut să bage ce li s-a cerut că a ieșit lumea în stradă.
Am vorbit cu o persoană care era în legătură cu „societatea civilă” care organiza și ea protest și i-am zis ce cred și că există riscul să se incite la violențe, ceea ce nu trebuie să se permită. A zis că o să vorbească cu ei că să încerce să tempereze orice violență. Dacă vă aduceți aminte, pe 1 octombrie 2021 au început postări cu: – nu răspundeți cu violență, dacă sunteți incitați de jandarmi; – nu reacționați dacă luați amendă, găsim soluții, facem chetă să plătiți amenzile.
Pe scena de la Victoriei (dacă voi ați uitat, eu nu am uitat, că eram atentă la ce se întâmplă) se striga din când în când „jandarmii sunt cu noi!”, iar dacă cineva este recalcitrant să lase jandarmii să îl extragă din mulțime (ceva de genulăsta).
A trecut 2 oct 2021.
Nu a fost nicio violență.
Din 3 octombrie s-a introdus obligativitatea certificatului numai pentru vaccin (nu conta dacă erai trecut prin boală sau negativ). A durat până pe la jumătatea lui nov 2021. Eu una am fost șocată. Nu a zis nimeni nimic. Nu a reacționat nimeni. Erau tot discuțiile de rigoare: nu cetificat, dar nu a ieșit niciunul din ăștia toți să zică: băă, numai Vac, sunteți nebuni?

2 octombrie 2022
Protest anunțat de ceva timp tot de A.U.R. – subiectul, facturile la energie.
Cu două zile înainte de protest a început iar iritarea populației. Azi noapte Simion la Victoriei cu autocarul, cu permisul suspendat de care nu știa, cu jandarmi, cu poliție, cu invitație la Poliție, cu dosar penal. Pe seară cu ridicat licență autocar A.U.R., că n-avea diagramă tahograf (că mersese mult al naiba prin parcarea pe unde fusese sechestrat). Cu Bode care iese să îi felicite pe polițiști și jandarmi că l-au săltat pe Simion. Bâlci nenică, generează revoltă populației. Eh, nu vi se pare vouă așa că istoria se repetă? Acum ia să ne gândim puțin: – subiectul protestului de anul trecut – certificatul; – subiectul protestului de anul acesta – facturile la energie.
Și acum să procesăm informația. Păi dacă lumea e scoasă la protest pe facturile la energie, atunci pe subiectul energia României e o presiune din afară. Așa că li se forțează mâna. Să o dea pe toată prietenilor din U.E. din solidaritate? Au ei nevoie de noi că să mai rămână puțintică și în țară?
Că doar ieși Rareș Bogdan azi să ne zică că gazele din Marea Neagră care se extrag pe următorii 3 ani sunt deja vândute altora (probabil unui satelit de-al ălora de le extrag. Li le vinde cu 2 lei și ni le revând ăla la un preț de 10 ori mai mare).
Așa că ia să facem noi bine să ieșim în stradă. Mulți!
Și să nu ne plângem numai de facturile la energie și ce ne mai doare, să cerem și să nu se mai vândă gazele și energia României „prietenilor” din solidaritate. De dată asta să îi oprim să mai execute dispoziția stăpânilor pe jumătate. De dată asta să nu o mai execute deloc.
Deci:
– În stradă!
– Fără violență!
– Cerem ce ne doare!
– În plus, cerem să nu se mai vândă nici energia și nici gazele României către străini.
Producătorii să vândă direct românilor. Nu românii să își cumpere gazele și energia lor la a 7-a mână cu un preț de 10 ori mai mare!

PS: locurile și formațiile sunt aceleași că anul trecut.

Av. Elena Radu
Sursa: art-emis.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.