Declaratiile de venit vor putea fi depuse si sambata

Declaratiile de venit vor putea fi depuse si sambata

0 264

Pentru ca termenul limita pentru depunerea declaratiilor de venit este aproape, ANAF a luat hotararea ca structurile de administrare a persoanelor fizice din cadrul administratiilor finantelor publice din cadrul administratiilor finantelor publice sa fie deschise si sambata, 12 mai. Este si cazul judetului Brasov, unde aceste structuri vor functiona intre orele 8,30 si 12,30.


Conducerea Directiei Generale a Finantelor Publice a judetului Brasov a luat aceasta decizie pentru a veni in sprijinul contribuabililor persoane fizice care au obligatia depunerii declaratiilor speciale privind veniturile realizate pentru anul 2006 in termenul legal, avand in vedere faptul ca termenul limita de depunere a declaratiilor este marti, 15 mai 2007.


Potrivit DGFP Brasov, numarul estimat de contribuabili care au obligatia sa depuna declaratia speciala privind veniturile realizate pentru anul 2006 este, la nivelul judetului, de 20.506. Pana in data de 10 mai, inclusiv, au fost depuse 4.739 declaratii.


?


Aceasta obligatie incumba persoanelor care au obtinut anul trecut venituri din activitati precum transferul titlurilor de valoare, profesii liberale si drepturi de proprietate intelectuala. De asemenea, contribuabilii care au obtinut venituri din activitati agricole, din cedarea folosintei bunurilor si din activitati comerciale au obligatia sa completeze aceste declaratii. In caz contrar vor plati amenzi de pana la 100 de lei.


Plicurile transmise populatiei (care multe dintre ele inca nu au ajuns la destinatie) includ, pe langa cele doua formulare ale declaratiei speciale privind veniturile realizate (formularul 200), ghidul de completare, scrisoarea adresata contribuabililor, precum si plicul destinat trimiterii declaratiilor la autoritatile fiscale. Persoanele fizice trebuie ca, dupa completarea celor doua formulare de declaratie de venit, sa introduca un exemplar in plicul primit, pastrand celalalt document.


Pentru transmiterea prin posta a declaratiei de venit completate, populatia va utiliza plicul primit, pentru care nu trebuie sa achite taxele postale.


?


Persoanele obligate sa declare veniturile din 2006 si nu au primit prin posta plicul cu declaratia de venit pot procura formularele de declaratie accesand adresa de Internet www.mfinante.ro, portal ANAF, domeniul Asistenta contribuabili, subdomeniul Formulare, sau de la unitatile fiscale.


Contribuabilii persoane fizice romane, cu domiciliul in Romania, nu au obligatia sa depuna declaratia de venit daca anul trecut au obtinut numai venituri a caror impunere este finala. Din aceasta categorie fac parte veniturile din salarii sau asimilate acestora, din pensii, din dividende, din dobanzi, din premii si jocuri de noroc, veniturile nete determinate pe baza de norme de venit, precum si veniturile din alte surse a caror impunere este finala.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.