Lege stramba, aplicare lipsita de constitutionalitate

Lege stramba, aplicare lipsita de constitutionalitate

0 280


La conferinta de presa sustinuta joi de grupul consilierilor independenti din Consiliul Judetean Brasov, consilierul Iancu Vespasian Augustin a facut referire la excluderea din forul legislativ judetean a consilierului Elisaveta Popa. El considera ca situatia creata este extrem de delicata si se datoreaza unei legi „strambe” a alesilor locali, care, spune consilierul, determina mari probleme, respectiv decizii lipsite de constitutionalitate.


Excluderea Elisavetei Popa din Consiliul Judetean ca urmare a parasirii de catre aceasta a partidului care a propulsat-o, PNL, este “un act care contravine spiritului european”, a declarat Iancu Vespasian. “Nu putem sa nu tragem un semnal, nu dorim sa trecem de la dictatura lui Ceausescu la dictatura unui lider al unui partid sau altul. Nu asa se reprezinta cetateanul”, a mai adaugat consilierul independent.


Intr-adevar, asa cum este facuta legea, daca un sef de partid se supara si exclude din partid o persoana, aceasta, daca are cumva si activitate administrativa in plan local, isi pierde mandatul. Numai ca legea nu este la fel pentru toti, cum a subliniat si consilierul Toma Dobrogeanu, prezent si el la conferinta. La parlamentari, care au facut legea, nu se aplica. Ei pot ramane linistiti in Parlament si daca sunt exclusi si daca isi dau demisia. La consilierii locali, indiferent ca este vorba despre demisie sau excludere, acestia isi pierd functia, in timp ce primarii, daca sunt exclusi raman, daca isi dau demisia pleaca. “Nu vad logica acestor lucruri”, a sustinut si Toma Dobrogeanu.


Logica nu o vedem, pentru ca nu exista. Functioneaza de ani buni in politica romaneasca doua principii jegoase, dar profitabile pentru cei care au “painea si cutitul in mana”: fiecare isi apara pielea si “decat sa planga mama, mai bine sa planga ma-ta”. Legile se pliaza pe interesul legiuitorului.


Bianca Sorescu


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.