N. V. Popa a fost huiduit in Senat

N. V. Popa a fost huiduit in Senat

0 265

Adoptarea proiectului de lege privind infiintarea ANI a determinat si reactii negative din partea unor parlamentari. Senatorul independent Nicolae Vlad Popa si-a acuzat colegii senatori membri ai comisiilor juridice si pentru drepturile omului ca au ascuns proiectul legii ANI pentru a nu putea fi discutat de parlamentarii independenti grupati sub sigla PLD si de parlamentarii PD.


„Eu nu am avut acces la acest proiect de lege care are strecurate anumite prevederi care o fac greu aplicabila si practic inoperabila”, a declarat Popa. Senatorul PLD a aratat ca legea prevede ca persoanele care pot face sesizari catre inspectorii ANI sunt doar „persoanele fizice sau juridice interesate”, deci trebuie sa dovedeasca „un interes” in acest domeniu.


Senatorul ar fi continuat daca ar fi fos lasat de colegii sai, care au inceput sa-l huiduie.


Senatorul UDMR Gyorgy Frunda considera declaratiile senatorului Nicolae Vlad Popa „demagogice”. In plen i-a reprosat acestuia ca la comisia pentru drepturile omului desi proiectul „a zacut peste o luna de zile nu s-a preocupat nici macar sa o citeasca, dar sa mai si formuleze amendamente”. „Acuzatiile colegului nostru sunt simple minciuni”, a precizat senatorul UDMR.


La randul sau, presedintele interimar al Senatului Doru Ioan Taracila i-a cerut lui N. V. Popa sa demonstreze acuzatiile pe care le aduce colegilor din comisii, cand afirma ca „au tinut ascuns proiectul legii ANI, pentru ca astfel de declaratii depasesc cadrul unui simplu discurs politic”. Nicolae Vlad Popa i-a replicat „ca nu stie cum poate face acest lucru odata ce a fost scos din comisia juridica dupa demisia din PNL, dar ceea ce spune este conform cu realitatea”.


?


La inceputul acestei sesiuni parlamentare senatorul independent Nicolae Vlad Popa a pierdut functia de membru al comisiei juridice a senatului, care conform algoritmului de ocupare a posturilor in comisii revenea PNL.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.