Sarbatoarea Rusaliilor in judetul Brasov

Sarbatoarea Rusaliilor in judetul Brasov

0 361

Duminica, 27 mai, crestinii sarbatoresc Rusaliile, cea mai veche sarbatoare crestina impreuna cu cea a Pastilor. Cu aceasta ocazie, in mai multe localitati din judetul Brasov, vor avea loc o serie de manifestari dedicate acestei sarbatori crestine.


In satul Viscri, duminica, incepand cu orele 13.00, va avea loc un spectacol folcloric sustinut de Taraful Tara Barsei, care va canta alaturi de solistii Raluca Ciolan, Claudia Miritescu si Octavian Balascau. Vor participa si ansamblul de dansuri populare germane Korona, din Brasov si formatia de dansuri maghiare, din Sacele.


?


Armindeni la Feldioara


In comuna Feldioara, sarbatoarea Rusaliilor se suprapune cu sarbatoarea Armindenului. Manifestarile vor debuta la ora 10.00, cu o parada calare a tinerilor, urmata de sfintirea armindenilor, care vor fi pusi la portile fetelor de maritat. Incepand cu ora 13.00, la monumentul din localitate va incepe un spectacol sustinut de ansamblul folcloric „Dumbravita”, urmat de fanfara comunei Feldioara si grupul de copii „Viva la Musica” . Armindenul este o sarbatoare a inceputului de vara, cand feciorii impodobesc portile fetelor de maritat cu crengi verzi aduse din padure. Creanga verde este un semn al fertilitatii si e pastrata la poarta pana in momentul secerisului.


?


Folclor la Bran


La Bran, Rusaliile vor fi sarbatorite intr-un cadru aparte. Folclorul va fi in centrul atentiei in cadrul festivalului de Folclor pentru Tineret „Flori de Mai”, care va debuta sambata, la ora 10.00, printr-un spectacol sustinut de artistii locali si ansamblul de dansuri „Moiecelul”.


Cele trei manifestari sunt organizate cu ajutorul Consiliului Judetean Brasov, in parteneriat cu Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Brasov.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.