Oracle investeste in specialistii IT romani

Oracle investeste in specialistii IT romani

0 219

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, s-a intalnit, recent,?cu reprezentanti ai companiei americane Oracle, unul dintre principalii investitori straini de pe piata romaneasca de IT&C.


?


In cadrul acestei intalniri au fost discutate rezultatele pozitive ale Memorandumului semnat in 2004 intre Guvernul Romaniei, reprezentat de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, si compania Oracle.


?


In baza acestui Memorandum compania americana a initiat in Romania un program amplu de investitii care s-a concretizat prin deschiderea a peste 10 centre globale de servicii si tehnologie Oracle, centre care au in prezent peste 1000 de angajati. In plus, Oracle a lansat o serie de programe educationale care au permis transferul direct de know-how si consolidarea resursei umane care sa sustina dezvoltarea economiei bazate pe cunoastere in Romania.


?


Reprezentantii Oracle si-au exprimat intentia de a continua investitiile pe piata romaneasca avand in vedere capacitatea acesteia de dezvoltare, precum si competitivitatea resurselor umane.


Specialistii MCTI si Oracle au elaborat un nou proiect de Memorandum intre cele doua parti, menit, printre alte obiective, sa asigure accesul la perfectionare continua pentru functionarii publici, precum si dezvoltarea de programe educationale relevante in cadrul proiectului Economia Bazata pe Cunoastere implementat de MCTI.


M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.