Presedintele PPE tras de urechi pentru atitudinea pro Basescu

Presedintele PPE tras de urechi pentru atitudinea pro Basescu

0 229

Circul suspendari are ecouri la Bruxelles, unde reprezentantii PD incearca sa influenteze grupul popularilor europeni pentru a se pronunta in favoarea lui Traian Basescu. Politica a dat roade, Wilfried Martens, presedintele Partidului Popular, exprimandu-si dezacordul fata de decizia de suspendare adoptata de Parlamentul Romaniei.


In replica, Poul Nyrup Rasmussen, liderul socialistilor europeni, grup din care face parte PSD, l-a criticat pe Martens pentru sustinerea presedintelui suspendat Traian Basescu, sugerandu-i ca o decizie luata de Parlamentul unei tari si sustinuta de majoritatea partidelor politice este cat se poate de legitima si o interventie din exterior este neavenita. De asemenea, Rasmussen este de parare ca Martens ar trebui sa-I ceara lui Basescu sa demisioneze, nu sa-l sustina.


„Mi se pare foarte ciudat ca Wilfried Martens regreta votul legitim al unui parlament. Votul pentru suspendarea Presedintelui Basescu a avut sprijinul majoritatii partidelor. In loc sa se planga din pricina unui vot parlamentar, ar trebui sa-i spuna prietenului sau sa demisioneze”, a afirmat liderul socialistilor europeni.


Declaratia a fost facuta dupa ce popularii europeni, la initiativa lui Martens, au dat publicitatii un document in care aratau ca este regretabil ca Romania, proaspat admisa in Uniunea Europeana, se afla in aceasta situatie de criza institutionala, pentru care invinuiesc Parlamentul, manifestandu-si sustinerea pentru Traian Basescu.


Europo, ti-ai gasit beleaua! Suntem si? noi membri cu drepturi depline!


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.