Program destinat combaterii tabagismului

Program destinat combaterii tabagismului

0 228

Ministerul Sanatatii va finanta un program de sanatate destinat combaterii tabagismului. Incepand cu luna mai, fumatorii care doresc sa renunte la acest viciu vor beneficia de tratament gratuit si consiliere.


?


Statistici grave


Statisticile arata ca aproape jumatate din populatia Romaniei, cu varsta cuprinsa intre 25 si 44 de ani, fumeaza, iar cel mai grav este ca in Romania a crescut numarul fumatorilor juvenili. Fumatul reprezinta, potrivit specialistilor, un risc major pentru starea de sanatate. Potrivit statisticilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii, sase persoane mor in fiecare minut, in lume, din cauza acestui viciu, iar un fumator din patru moare din cauza unei maladii legate de tutun.


Pana in 2020 numarul deceselor provocate de fumat va ajunge anual la 10 milioane. La noi in tara, mor in fiecare an peste 30.000 de oameni din cauza fumatului. Tototdata, de la 1 iulie 2008, pe toate pachetele de tigari vor fi aplicate pictograme cu un impact emotional mult mai mare decat mesajele care sugereaza gravitatea consumului de tutun. Fumatul reduce absorbtia anumitor alimente, grabind trecerea hranei prin colon. La o zi dupa ce se renunta la fumat, incepe sa scada riscul infarctului de miocard, iar la doua zile, simtul mirosului si al gustului se regenereaza considerabil.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.