Mitinguri pro-Basescu in Spania si Franta

Mitinguri pro-Basescu in Spania si Franta

0 208

Pentru sambata, mai multe asociatii ale romanilor din Spania, din Madrid si Castellon, au anuntat ca vor organiza mitinguri de sustinere ale presedintelui suspendat Traian Basescu.


Organizatiile sunt foarte optimiste, avand in vedere ca mizeaza pe prezenta catorva zeci de mii de romani. Organizatorii – ADERE (Asociatia pentru Dezvoltarea Economica si Culturala a Romanilor din Spania) mizeaza pentru mitingul de la Madrid, din Plaza Mayor, pe prezenta a 50.000 de persoane, iar la mitingul de la Castellon, din Plaza Auditorium pe prezenta a 20.000 de persoane.


Asociatiile romanilor din Spania, reunite in ADERE l-au invitat pe Traian Basescu sa participe la aceste mitinguri.


?


Duminica, la Paris a avut loc, pe esplanada Trocadero, un miting pro-Basescu al romanilor care traiesc in Franta. Participantii la miting au anuntat ca le cer ”lui Ion Iliescu, Corneliu Vadim Tudor, Dan Voiculescu si Dinu Patriciu sa renunte la viata politica si sa inceteze sa mai hartuiasca modernizarea societatii romanesti, impiedicand astfel fructificarea sansei uriase de a fi membri ai Uniunii Europene”.


Peste 150 de romani au manifestat la Paris pentru sustinerea lui Basescu. Cei prezenti au tinut sa precizeze ca nu reprezinta nici un fel de asociatie, ca sunt persoane individuale care au lansat pe Internet un apel de participare la aceasta demonstratie. Pe pancartele cu care participantii au venit la miting scria: ”Parlamentarii, rusinea Europei” si ”Stop dictaturii cleptocratilor”.


Cei care au dorit sa vorbeasca la microfon in fata participantilor au avut aceasta ocazie si si-au exprimat sustinerea pentru presedintele Traian Basescu si dezacordul fata de decizia Parlamentului de suspendare a acestuia. Ei sustin ca ceea ce s-a intamplat in Parlamentul Romaniei cand presedintele a fost suspendat a fost un gest profund antidemocratic, in conditiile in care acuzatiile aduse lui Traian Basescu nu au fost dovedite.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.