Titluri de stat in loc de Dacii

Titluri de stat in loc de Dacii

0 204

Parlamentarii vor sa acorde o reparatie morala romanilor care, inainte de 1989, au depus bani la CEC pentru achizitionarea unei masini Dacia. Deocamdata, initiativa legislativa care propune aceste despagubiri a trecut doar de Comisiile de buget finante si juridica ale Camerei Deputatilor.


Proiectul a fost aprobat in unanimitate, deputatii considerand ca se face o reparatie morala pentru cei care si-au depus banii la CEC, fara ca statul sa livreze masina Dacia promisa. Potrivit celor aprobate de membrii comisiilor, persoanele in cauza vor fi despagubite cu titluri de stat.


Amendamentul propus in acest sens de reprezentantii PC si PSD prevede ca aceste titluri de stat vor fi emise intr-un an, iar in urmatorul an, oamenii pot sa-si ridice banii sau sa ramana cu titlurile de stat. Initiativa legislativa, care apartine parlamentarilor PC, urmeaza sa fie supusa votului plenului Camerei Deputatilor.


Ministrul Economiei si Finantelor, liberalul Varujan Vosganian, a declarat ca Executivul propune, pentru despagubirea persoanelor care au depus bani pentru autoturisme Dacia, emiterea unor titluri de stat, in termen de un an, efortul bugetar fiind de peste 100 de milioane de euro.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.