Autoritatile de Sanatate Publica vor fi desfiintate

Autoritatile de Sanatate Publica vor fi desfiintate

0 229

Ministrul Sanatatii s-a gandit ca a venit timpul sa elimine birocratia din sistemul de sanatate. Pentru asta, Eugen Nicolaescu a anuntat ca Autoritatile de Sanatate Publica vor fi desfiintate, iar in locul lor vor fi create structuri flexibile in care sa fie eliminata birocratia.


Acest lucru este necesare pentru ca bolnavii si pacientii trebuie deserviti de structuri noi, nu de cele existente, care sunt birocratice, spune ministrul. Insa, ministrul nu a precizat cine va prelua atributiile Autoritatilor de Sanatate Publica (APS), in schimb a facut mentiunea ca serviciile ASP-urilor ar putea fi preluate de alte organisme tinand de administratia locala sau de administratia centrala.


Potrivit ministrului, in acelasi amplu proces de descentralizare a sistemului de sanatate din Romania vor intra si institutele de medicina legala.


Astfel, a spus ministrul, Institutul National de Medicina Legala va fi o structura separata a Ministerului Sanatatii si vor mai fi organizate alte sase structuri regionale. „Vom avea o medicina legala reorganizata pe structurile regionale, respectiv Iasi, Constanta, Bucuresti, Craiova, Timisoara, Cluj, Tg. Mures. Suntem in faza in care facem o modificare substantiala a ceea ce inseamna sistemul de sanatate din Romania si ma refer aici, asa cum am amintit deja, la descentralizarea structurilor din sanatate in vederea eliminarii birocratiei”, a conchis ministrul Sanatatii.


O alta posibila modificare anuntata de Nicolaescu este trecerea sigurantei alimentului in subordinea Ministerului Sanatatii, datorita reorganizarii cancelariei premierului si a Ministerului Agriculturii. In prezent, controlul alimentelor este efectuat de catre Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.