Coaliția de guvernare (UDMR&PNL&PSD) pregătește demiterea în bloc a conducerilor TVR, Radio...

Coaliția de guvernare (UDMR&PNL&PSD) pregătește demiterea în bloc a conducerilor TVR, Radio si Agerpres

0 275

Baronii din cele trei partide ale coalitiei aflate la guvernare par tot mai nemulțuniți cu prestația mass-mediei publice. Recent au apărut informații de culise, precum că actuala conducere a TVR ar urma să fie debarcată în actuala sesiune parlamentară. Procedura aplicată ar fi cea clasică, prin trîntirea raportului de activitate pe 2021. Noi informații acreditează ideea că ar putea urma același drum și conducerile Radioului public și ale Agerpres.

Semnele rele au apărut într-o ședință de zilele trecute a Birourilor permanente unite ale Parlamentului, cînd s-a decis trimiterea către comisiile de resort, spre analiză, a rapoartelor de activitate ale celor trei mass-media de stat, cu termen de finalizare 18 iunie, decizie adoptată în unanimitate.
Decizia, ca și termenul fix stabilit, denotă intenția supunerii rapoartelor votului plenului pînă la finele sesiunii, pe 30 iunie. Or, practica ultimilor ani a dovedit că raportele sunt puse pe ordinea de zi doar cînd s-a luat deja decizia politică a demiterii conducerilor; au fost cazuri cînd ani îndelungați rapoartele au rămas prăfuite prin sertare și votate ulterior la pachet. Anul trecut, spre exemplu, s-au votat en-gros rapoartele pe 3 ani restanți, 2017, 2018 și 2019, cel pe 2020 fiind pur și simplu uitat.
Pînă la votul final, mai-marii instituțiilor au început să plece la bucată: reprezentanta UDMR în Consiliul de Administrație al TVR, Hajnalka Nagy a demisionat cu explicația că trebuie să se ocupe de familie.

Bogdan Tiberiu Iacob
Sursa: inpolitics.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.