Ce votam pe 19 mai

Ce votam pe 19 mai

0 379


Sambata, 19 mai, romanii sunt chemati la urne pentru a se pronunta asupra deciziei Parlamentului de suspendare din functie a presedintelui tarii.


Pe buletinele de vot va fi inscrisa intrebarea? „Sunteti de acord cu demiterea presedintelui Romaniei, Traian Baseascu ?” . Electorii vor trebui sa aleaga una din cele doua variante posibile de raspuns „DA” sau „NU”.


Initial se propusese ca intrebarea de pe buletinul de vot sa fie „Sunteti de acord cu demiterea presedintelui Romaniei ?”, dar la propunerea senatorului Petru Calian a fost acceptat ca pe buletinul de vot sa fie adaugat si numele presedintelui Traian Basescu. Propunerea a pornit de la ideea ca sunt inca cetateni cu drept de vot in Romania care nu stiu cine este presedintele Romaniei. Pentru a evita orice confuzie, s-a acceptat cu 236 de voturi ca buletinul de vot sa cuprinda si numele presedintelui Traian Basescu.


Este clar ca pomenirea numelui Basescu da oarece greutate intrebarii. Ce ne facem insa cu cei care nu stiu ce-i aia demitere?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.