Adevarul suntem noi! – Lupta cu dezinformarea!

Adevarul suntem noi! – Lupta cu dezinformarea!

0 323

Războiul este pace. Libertatea este sclavie. Ignoranța este puterea.” a scris George Orwell în 1984… în 1949. Joe Biden pare să fie inspirat de această faimoasă distopie din trei motive.
În primul rând, pentru că Statele Unite continuă să-și mărească bugetul pentru arme pentru Ucraina fără să ia în considerare cu adevărat opțiunea diplomației. Și pentru că democrații americani sunt în mare parte adeptați în gestionarea crizei Covid-19 prin măsuri draconice .
În sfârșit, cel mai recent, pentru că secretarul de stat pentru Securitate Internă Alejandro Mayorkas a inaugurat pe 28 aprilie, în fața Congresului, un „ Comitet guvernamental pentru dezinformare”știri false din Rusia. Internauții au deja plăcere să critice acest „Ministerul Adevărului”!

Adevarul suntem noi!
Agenția de presă Associated Press raportează că „Departamentul pentru Securitate Internă își intensifică eforturile pentru a contracara dezinformarea din Rusia, precum și informațiile înșelătoare conform cărora traficanții de persoane circulă pentru a viza migranții care speră să ajungă la granița dintre SUA și Mexic”.
Această misiune va fi îndeplinită de „Comitetul guvernamental pentru dezinformare”, înființat la câteva zile după ce Elon Musk a cumpărat Twitter, susținând că vrea să restabilească acolo „libertatea absolută de exprimare” . Moment îndoielnic!
Citește și: Twitter: Elon Musk zboară spre alte ceruri… și cade în cioc Consiliul va fi condus de „expert în dezinformare” Nina Jankowicz .
O alegere batjocorită de câțiva utilizatori de internet, în special din cauza unui videoclip TikTok în care tânăra de 33 de ani a împins melodia să lupte împotriva știrilor false : Într -o diatribă pentru cei mai puțin caustici , FoxNews o îndreaptă pe Nina Jankowicz, „vânătoarea de dezinformare” .
Potrivit lui Tucker Carlson, ea a numit carcasa laptopului lui Hunter Biden un „produs al campaniei Trump”. Și în octombrie 2020, ea a scris: „Alegătorii merită context, nu un basm, despre un atelier de reparații de laptopuri”.
Astăzi, cazul este descoperit și dovedit: Hunter Biden este implicat într-o schemă gigantică de a crea laboratoare de arme biologice în Ucraina. Citește și: Laboratoarele de arme biologice din Ucraina confirmate, familia Biden compromisă Nina Jankowicz este, de asemenea, autoarea cărții How To Lose the Information War: Russia, Fake News, and the Future of Conflict (Bloomsbury/IBTauris) și a consiliat deja mai multe țări (inclusiv Ucraina) cu privire la comunicarea strategică pentru o înțelegere cu Rusia.
Controlați rețelele sociale Acest anunț vine într-un context foarte particular, care îi face pe mulți șefi de stat occidentali să spună că rețelele de socializare reprezintă un pericol pentru democrație. Emmanuel Macron, Barack Obama și Ursula von der Leyen în afiș.
Primul consideră că este necesară „crearea unei ordini publice” online, „ca în stradă” , luând în considerare nimic mai puțin decât dezmembrarea definitivă a Facebook-ului .
Al doilea asigură că aceste platforme sunt „una dintre cauzele majore ale slăbirii democrațiilor” și că dezvăluie „cele mai rele instincte ale umanității” .
Cât despre Ursula von der Leyen, pur și simplu conduce Europa urmând steaua Americii. În cele din urmă, pentru a-l cita din nou pe George Orwell: „Discursul politic este menit să dea minciunii accentul adevărului, să facă crima respectabilă și să dea aparența de solidaritate unui simplu proiect”.
Autor(i): FranceSoir
https://www.francesoir.fr/politique-monde/joe-biden-inaugure-un-comite-gouvernemental-de-la-desinformation

Sursa: Caroline Gunderode & IonCoja.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.