In Muntii Rodnei, calare pe lipitani

In Muntii Rodnei, calare pe lipitani

0 210

Daca va duc pasii spre Parcul National Muntii Rodnei, Directia Silvica Bistrita-Nasaud va pregateste o surpriza. La inceputul lunii mai, va fi demarat un program turistic prin care Parcul National Muntii Rodnei va putea fi vizitat de catre turisti calare pe lipitani si semigrei romanesti.


Cinci cai de rasa de la Herghelia Beclean se afla deja la Borsa in Maramures, iar alti cinci la Valea Blaznei, fiind pregatiti sa preia turistii interesati sa strabata muntii, timp de o zi, calare. Opt dintre cai sunt din rasa Semigreu Romanesc, iar doi sunt din rasa Lipitan. Pentru suma de 70 de euro/persoana, turistii vor merge, calare, intre 4 si 5 ore, dupa care vor mai strabate o parte din distante si pe jos. In pret este inclusa inchirierea pentru o zi a calului cu sa, ghid ecvestru, masa de pranz si picnic.


Persoanele interesate sa invete sa calareasca la Herghelia Beclean, judetul Bistrita Nasaud, isi vor putea procura, tot de anul acesta, abonamente. Cei care vor calari, de ocazie, vor trebui sa plateasca 15 lei pe ora, dar cei care vor detine abonament cu mai mult de 10 ore de calarie vor beneficia de reduceri de pana la 50% din pretul mentionat.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.