Managerii de spital pot fi cadre didactice

Managerii de spital pot fi cadre didactice

0 221

Saptamana trecuta, deputatii au adoptat un proiect de lege care aduce cateva modificari in conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca un manager de spital. Astfel, si cadrele didactice universitare pot sa fie manageri de spital, deputatii eliminand incompatibilitatea care exista intre cele doua functii.


„Asa cum presedintele, ministrii, parlamentarii, magistratii si alte categorii pot desfasura activitate didactica univeristara, tot asa se poate intampla si in cazul managerilor de spital. Aceasta nu este initiativa Ministerului Sanatatii Publice, ci a Comisiei de Sanatate a Camerei Deputatilor”, a precizat ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu.


Prin urmare, cadrele didactice univeristare care vor sa devina manageri de spital pot participa deja la urmatorul concurs in domeniu pentru ocuparea locurilor vacante sau care au ramas libere dupa cele doua runde de teste. In plus, actualii manageri mai au doi ani si jumatate de mandat. La urmatoarele concursuri, dupa expirarea mandatelor acestora, pot sa se inscrie si cadrele didactice universitare care nu au avut aceasta oportunitate la celelalte teste, intrucat legea interzicea ca un manager de spital sa aiba activitate didactica.


Proiectul de lege nu a trecut insa fara putin zgomot. Presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu, a evitat, miercuri, sa supuna la vot in plen, proiectul de lege care prevedea eliminarea incompatibilitatii intre functia de manager de spital si cea de cadru didactic, provocand astfel criticile deputatilor PD si PLD.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.