Cancescu refuza audierea parlamentara pe tema Castelul Bran

Cancescu refuza audierea parlamentara pe tema Castelul Bran

0 197

Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu (PNL), a refuzat sa fie audiat de catre Comisia parlamentara de ancheta a retrocedarii Castelului Bran si a modului de ofertare a acestuia catre administratia brasoveana de catre mostenitori. Asta, in ciuda faptului ca respectiva comisie l-a convocat.

Comisia parlamentara a fost infiintata ca urmare a suspiciunilor privind existenta unor nereguli si ilegalitati in demersul de retrocedare a Castelului catre Dominic de Habsburg. Contactat pentru a ne prezenta rolul audierii la care a fost convocat Cancescu, presedintele Comisiei parlamentare, deputatul PD Dumitru Puchianu, a spus ca „nu este vorba despre vreo ancheta si voi incerca sa ma implic cat mai putin, pentru a nu se interpreta ca este vorba despre vreo revansa in actualul context politic, respectiv al iesirii PD de la guvernare”.

Scopul audierii lui Cancescu este legat de faptul ca oferta de vanzare cu 60 de milioane de euro a monumentului istoric a fost adresata direct CJ Brasov si nu Ministerului Culturii, care avea drept de preemtiune. La vremea respectiva acest subiect a iscat numeroase suspiciuni, fiind sursa de scandal pana la momentul in care mostenitorul si-a retras oferta si a anuntat ca a gasit un cumparator dispus sa plateasca 100 de milioane de euro. Presedintele CJ Brasov, Aristotel Cancescu, spune ca nu va merge la audieri, nefiind prea interesat de activitatea comisiei parlamentare.
Presedintele Comisiei judetene de negociere a cumpararii Castelului Bran, Iancu Vespasian, care ne-a declarat ca a fost contactat de parlamentari si a trimis la Bucuresti toata documentatia pe care a avut-o la dispozitie. „Mai sunt multe lucruri asupra carora ar trebui sa se faca lumina”, a mai spus consilierul judetean.


M.O.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.