Vopseaua de par distruge FICATUL

Vopseaua de par distruge FICATUL

0 154

Unde dai si unde crapa! Stiati ca vopseaua de par neprotrivita poate afecta si alte lucruri, nu doar podoaba capilara? Ei bine, este bine de stiut faptul ca vopseaua de par si fumatul constituie impreuna un factor de risc in instalarea bolilor de ficat.
Concret, ciroza biliara primara (CBP), forma incipienta a cirozei, este o afectiune autoimuna ce duce la distrugerea progresiva a canalelor biliare. Astfel, fluxul lichidului biliar este oprit, acesta refuland in cele din urma in sange si distrugand tesutul hepatic din zona. Oamenii de stiinta sustin ca mediul inconjurator joaca un rol important in instalarea CBP, iar incidenta in randul femeilor este sensibil mai mare decat in randul barbatilor (90% dintre cazurile de imbolnavire sunt femei). In plus, probabilitatea ca persoanele diagnosticate cu CBP sa fie ulterior diagnosticate si cu o alta boala autoimuna, precum artrita reumatoida, afectiuni ale tiroidei sau boala celiaca, este foarte mare. Din grupul celor 5000 de participanti la studiu, 63% dintre cei diagnosticati cu CBP erau fumatori si 50% dintre femeile suferind de aceeasi boala isi vopseau parul.
Astfel, chiar daca un produs poarta eticheta „organic” sau „natural”, exista totusi cativa ingredienti comuni la care ar trebui sa fiti totdeauna atenta. Desi aceasta enumerare nu va include toate chimicalele pe care le gasim in lista de ingrediente a unui produs, totusi acestia sunt cativa dintre cei mai obisnuiti care se gasesc in compozitia produselor pe care le folosesti zi de zi. Iata lista neagra: surfactantii anionici (sodium lauryl sulfate – SLS), Parabeni (Conservantii), 1.4-dioxane (Polyethylene, Polyethylene glycol sau compusii ce contin -eth- sau -oxynol-) sau Paraphenylenediamine (PPD). Daca vedeti astfel de produsi pe eticheta sfatul nostrum este sa evitati produsul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.