Mergeti sa luati lumina!

Mergeti sa luati lumina!

0 221

Nu intamplator, marea sarbatoare a crestinatatii reprezentata de Invierea lui Isus sta sub semnul luminii. Viata inseamna lumina: lumina soarelui, lumina mintii, lumina sufletului.


Invierea Domnului este o minunata pilda de biruinta a luminii, ca simbol al vietii si binelui.
Ca popor, avem nevoie de credinta acestei lumini calauzitoare. Orice ar face fortele malefice care ne conduc vremelnic destinele, sa luam lumina si vom birui. Lumina noastra, a tuturor, va infrange intunericul celor cativa care s-au cocotat la putere doar pentru a se ghiftui, batjocorindu-ne. Patimile lui Isus si apoi minunea invierii sunt un exemplu!


Oricat de greu ne este, oricat de grele ar fi incercarile prin care trec romanii, neputinciosi in fata hotiei si imposturii, oricat de greu le este acelor care, material, nu pot intampina Invierea Domnului dupa datina strabuna, cu masa plina de bucate, avem motiv de inaltator optimism: lumina !


Sa mergem asadar, sa luam lumina! Sa incercam, atat cat ne mai lasa lumea nebuna in care suntem obligati sa traim, sa ?fim mai buni, mai nobili, mai destepti, mai informati si vom fi de neinfrant! Cu cat vom fi mai luminati, in acceptiunea cea mai larga a luminii, cu atat vom infrange mai repede raul, caci, asa cum spunea Lucian Blaga, nu poti ascunde lumina cu intuneric, o pui doar mai bine in valoare!


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.