Lucrari ale unui roman licitate la Sotheby`s

Lucrari ale unui roman licitate la Sotheby`s

0 226


Celebra Casa new-yorkeza Sotheby`s a scos la licitatie, pentru prima oara dupa multi ani, lucrari ale artistului de origine romana Demetre Chiparus, provenind dintr-o colectie particulara, alaturi de alte statuete Art-deco ale artistilor Johann Philipp Ferdinand Preiss, Otto Poertzel, Claire J.R. Colinet sau Bruno Zach.


?


Cele 12 statuete ale lui Chiparus, reprezentand balerine de la Balette Russe, sunt evaluate la sume cuprinse intre 150.000- 1.000.000 dolari si au fost scoase la licitatie in 17 aprilie.


Demetre H. Chiparus s-a nascut in 1886, in Romania si s-a stabilit in Franta inainte de primul razboi mondial. A fost un sculptor de referinta al curentului Art Deco, fiind influentat in lucrarile sale si de arta egipteana. Cele mai importante lucrari au fost statuetele Art Deco, reprezentand dansatoare exotice si balerine intalnite de la Ballet Russe.


Demetre Chiparus a murit in 1947. Lucrarile sale fac parte in marea lor majoritate din colectii particulare si sunt greu de gasit la licitatii, datorita valorii lor deosebite.


Cei intersati se pot informa despre lucrarile licitate pe siteul Casei de Licitatii http://www.sothebys.com.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.