Ghise, in locul lui Danu?

Ghise, in locul lui Danu?

0 224

Cum Tariceanu le-a spus democratilor „Pa!”, si la nivel local liberalii si udemeristii se gandesc la noi formule pentru posturile din administratia publica conduse de democrati. Desi Institutia Prefectului este condusa de un apolitic, se pare ca Aurelian Danu este vizat de o schimbare, el fiind democrat inainte de a deveni prefect. Se vorbeste si despre persoana care l-ar putea inlocui pe actualul prefect, anume fostul primar, liberalul Ioan Ghise, care a si confirmat ca a avut loc o discutie in acest sens la nivelul organizatiei judetene a PNL.


In plus, presedintele PNL, Aristotel Cancescu a precizat ca atita timp cit exista o colaborare la nivel cental cu UDMR, acesta trebuie extinsa si la nivel local. El considera insa ca nu trebuie sa facem schimbari daca nu putem aduce oameni mai buni in locul celor desemnati de PD


Liderul PNL, Aristotel Cancescu, a declarat ca o decizie sigura in acesta privinta va fi luata in cursul acestei saptamani, cand va avea loc o intrevedere cu liderul UDMR, deputatul Attila Kovacs (ginerele ministrului Laszlo Borbely).


?


Reactii PD!


De asemenea, liberalii brasoveni au luat in discutie si unele modificari in conducerea serviciilor publice deconcentrate.


Insa, presedintele filialei Brasov a PD, George Scripcaru, a declarat ca exclude plecarea democratilor de la sefia serviciilor deconcentrate. „Ei au fost pusi acolo in urma unui concurs. Daca in 2004 erau buni, nu vad de ce acum ar fi altfel. Daca omul isi pierde locul de munca este clar ca va apela la instanta de judecata. Este si cazul prefectilor. Ei sunt inalti functionari publici, sunt independenti din punct de vedere politic, sunt evaluari periodice care au fost facute, exista Legea functionarului public facuta la cerinta UE si daca a fost facuta trebuie respectata. Altfel, noi nu o sa mai schimbam nimic niciodata in tara asta si nu va fi niciodata o continuitate in ceea ce priveste proiectele propuse”, a spus Scripcaru.


?


Ghise se mai gandeste!


Fostul primar si actual deputat liberal, Ioan Ghise, a confirmat existenta unor discutii pe aceasta tema in filiala PNL Brasov.


„Eu nu am luat nici o decizie inca si, deocamdata, postul nu este vacant. Personal, nu m-am gandit niciodata la acest lucru pana acum” a declarat Ghise.


Tot el a subliniat ca doar premierul este cel care numeste o persoana in functia de prefect si ca nu s-a purtat nici o discutie cu Tariceanu despre acest subiect


Ioan Ghise a recunoscut ca de de la niste simple discutii “pana la a fi numit este prematur sa ma pronunt acum”.


Cunoscut, din perioada in care a fost primar, ca un bun cunascator al legii, Ghise, in scaunul de prefect, ar fi un personaj extrem de incomod pentru foarte multi primari si chiar colegi de partid.


?


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.