Brașoveanca Ania Caill ia startul în Cupa Mondială de schi, la Garmisch-Partenkirchen

Brașoveanca Ania Caill ia startul în Cupa Mondială de schi, la Garmisch-Partenkirchen

0 160

Ania Caill continuă să reprezinte România în Cupa Mondială în cele mai spectaculoase probe ale schiului alpin, coborâre și Super-G. După Austria (Zauchensee) și Italia (Cortina d’Ampezzo), vine rândul Germaniei să găzduiască, la Garmisch-Partenkirchen, o nouă etapă din Cupa Mondială.

Iar la startul ambelor probe de viteză se va afla și sportiva Coronei Brașov, Ania Caill care va lupta pentru obținerea unei clasări și a unui timp cât mai bun, în ciuda perioadei extrem de agitate pe care o parcurge. 

La Cupa Mondială de la Cortina d’Ampezzo, în proba de coborâre, Ania s-a clasat pe locul 43, la o diferență de +2.48 secunde de câștigătoarea probei, italianca Sofia Goggia.

Traseul Kandahar din Garmisch-Partenkirchen este unul dintre cele mai solicitante din Cupa Mondială de schi alpin. În 1954, Garmisch-Partenkirchen a început să găzduiască cursele tradiționale Arlberg-Kandahar. Traseul este numit așa în onoarea lui Frederick Roberts, un lider militar britanic care s-a întors din Afganistan ca și „conte de Kandahar”. Din 1970, cursele de la Cupa Mondială FIS de schi au loc anual pe acest traseu din Garmisch. În februarie 2011, Garmisch-Partenkirchen a găzduit Campionatele Mondiale FIS de schi alpin.

Ania se află în Top 100 ale celor mai bune schioare în proba de coborâre.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.