Edi Iordănescu a devenit, oficial, noul selecționer al echipei naționale de fotbal

Edi Iordănescu a devenit, oficial, noul selecționer al echipei naționale de fotbal

0 345

Comitetul Executiv al FRF a validat marți, propunerea oficialilor fotbalului românesc ca Edi Iordănescu să fie numit în funcția de selecționer al echipei naționale. Iordănescu Jr îi preia astfel pe „tricolori” la vârsta de 43 de ani, la fel cum a făcut-o și tatăl său, în 1993, „generalul” reușind să califice naționala la Campionatul Mondial din SUA 1994, unde a ajuns până în sferturile de finală.

Edi Iordănescu a semnat un contract pe o perioadă de doi ani și jumătate, mai precis pentru următoarele două campanii oficiale: Liga Națiunilor și preliminariile Euro 2024.

Numirea lui Edi Iordănescu este finalul unui lung șir de tatonări și discuții ale reprezentanților Federației Române de Fotbal, care au încercat aproape 3 luni să găsească un antrenor pentru prima reprezentativă.

„ Obiectivul este calificarea al EURO 2024, cu un obiectiv intermediar Liga Națiunilor. Aici e vorba de un loc anume, dar ținta este locul 1. Eu am avut timpul să îmi fac o primă impresie despre adversar și am văzut deja un număr de meciuri și țintim pentru primul loc, asta e mentalitatea corectă. Cred că o să fie o grupă echilibrată. În misiunea mea vor conta foarte mult atitudinea jucătorilor, disponibilitatea lor la efort și felul în care se vor prezenta la echipa națională”, a spus Edi Iordănescu.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.