Dr. Bogdan Aurescu, brav soldat (Svejk) în oastea de strânsură a generalului...

Dr. Bogdan Aurescu, brav soldat (Svejk) în oastea de strânsură a generalului Mă Ciucă…

0 104

Pentru a fi exacți cu devenirea renumelui de mare patriot al Dr. Bogan Aurescu – învingătorul Ucrainei în războiul platoului continental al Mării Negre – socotit „eroul de la Haga”, dumnealui este cel care ocupă acum locul ministrului de externe român. Dumnealui se referea  atunci la forțele armate ruse, dar este imposibil ca, „tigrul  din Aleea Modrogan” să nu fi observat că respectivele forțe se desfășurau  exclusiv… pe teritoriul rus, adică pe propriul teritoriu național; Spre deosebire de trupele americane – și ale altor state membre NATO –  care acum se află pe teritoriul român, beneficiind si de tradiționala ospitalitate a românilor din comuna Kogalniceanu (si nu a romilor  care i-au ușurat de ceva tone motorină  adevarata…) Să fie asta preludiul unei reforme a „ordinii internaționale bazate pe reguli”, prin care statele să fie obligate a nu-și mai țina armatele pe teritoriul altora? Tot ce se poate. 
E nevoie de o viziune dâmbovițeană revoluționară și o nouă respirație euro-atlantică, comenteaza hatru alt Dr. in politica internationala pizmas pe succesele fostului subaltern Aurica… Este vorba de onestul domn Severin, cu un nume la fel de eficient publicitar ca si al urmasului sau, Aurescu… Asadar ? 
Așadar, „este esențial să creștem prezența militară aliată (adică a Alianței nord-atlantice ) în regiunea Europei de est, flancul estic al NATO) ”, zice dr. Aurescu, și simultan să descreștem prezența militară rusă pe … teritoriul Rusiei, crede același. Incontestabil, ideea este foarte originală,  apreciaza …la misto dl. Severin. Cine oare, la Washington, ar putea fi împotrivă? Deci, întrucât noi vrem, problema este pe jumătate rezolvată (sic!). 
Pe de altă parte, dr Bogdan Aurescu dorește „să nu permitem unor actori terți să folosească Marea Neagră ca instrument de influență și destabilizare”. Corect! Prin urmare, „actorii terți”, care nu pot fi decât … statele neriverane Mării Negre, nu au ce căuta aici, căci  folosesc Marea ca instrument de destabilizare. Asta este o idee bună pe linia tezei titulesciene „Marea Neagră, exclusiv a riveranilor”. Dacă nu cumva dr. Aurescu se gândește că navele și aeronavele statelor membre NATO care sunt terțe în raport cu riveranii Mării Negre și care desfășoară manevre acolo, în proximitatea teritoriului rus, nu fac altceva decat sa contribuie astfel la stabilizarea situației din regiune…

Dar dacă NATO ar fi „terțul bun”, întreaba dl. si El fost ministru Severin? Atunci care ar mai fi „terții răi”?
Căci alți terți, în afara neriveranilor membri NATO, nimeni nu mai umblă prin Pontul Euxin ca … elefantul prin magazinul de porțelanuri. Hotărât lucru, dr. Bogdan Aurescu n-a pus gând rău NATO și nu vrea să îl gonească de lângă platoul cu hidrocarburi care a pus si El umarul si, ce sa vezi, tocmai l-a recucerit.
Mai greu de înțeles este de ce riveranilor ar trebui …să li se permită să folosească Marea Neagră ca instrument de influență. Înțelegem că doar terților le este interzisă o astfel de conduită. Să fie oare dr Aurescu omul rușilor? Ei, nu, doar ca s-a exprimat gresit! Singura legatură logică între aceste două declarații  conturează ambiția ca România să îndepărteze atât NATO (actor terț), cât și Rusia (stat riveran) de la Marea Neagră.
Iată un plan geopolitic demn de Napoleon … observa malitios dl. Severin vizavi de urmasul sau in scaunul ocupat candva de ilustrul Titulescu… ori daca  Victor Ponta, privit din profil, semăna cu Nicolae Titulescu, iar micuțul dr Bogdan Aurescu, privit de departe, poate… seamăna  cu Napoleon. (Plastografie autentica de catre  d.d.r.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.