La IAR Brasov conflictul de munca a fost deschis

La IAR Brasov conflictul de munca a fost deschis

0 228

Sindicatul Liber de la IAR Brasov a inregistrat luni, la Directia de Munca, Solidaritate si Familie, deschiderea conflictului de munca. „In termen de sapte zile, conducerea Directiei de Munca trebuie sa ne cheme la mediere. Pana la finalizarea discutiilor, angajatii de la IAR sunt in greva japoneza si nu mai efectueaza ore suplimentare peste program. In functie de rezultatul discutiilor cu reprezentantii Directiei de Munca vom declansa sau nu greva generala” – a declarat liderul de sindicat de la IAR, Arpad Suba.


Conflictul dintre cei 920 de salariati si administratia societatii IAR a inceput in data de 12 martie, cu un miting de 20 de minute in incinta societatii, angajatii fiind nemultumiti ca majorarea salariala de 30% pe care au cerut-o a fost respinsa de conducerea fabricii.


Administratia a oferit o crestere de numai 15%, in trei etape – 4% de la 1 februarie, 5% de la 1 iulie si 6% de la 1 octombrie. Sindicalistii sustin ca nu au cerut o crestere exagerata a salariilor din moment ce societatea a incheiat anul 2006 cu un profit de 400.000 de euro.


De asemenea, printre revendicarile salariatilor se numara si acordarea de plati compensatorii pentru salariatii ale caror contracte de munca vor fi desfacute la initiativa societatii, dupa privatizare. Este vorba despre 20 de salarii medii nete pe societate pentru cei cu varsta sub 35 de ani, 30 de salarii medii nete pentru salariatii cu varsta intre 35 si 40 de ani si 40 de salarii medii nete pe societate pentru salariatii de peste 45 de ani.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.